Mohácsról az Egyesült Államokba: Pávkovics Bence az El Pasó-i Lokiban folytatja

2023. január 28. szombat 11:04

Mohácsról az Egyesült Államokba: Pávkovics Bence az El Pasó-i Lokiban folytatja

Az Egyesült Államok profi bajnoki rendszerének második osztályába, a USL Championshipbe igazolt Pávkovics Bence: az El Paso Locomotive FC pénteken bejelentette, hogy a 2023-as idényre szerződtette a magyar labdarúgót, számolt be róla a Nemzeti Sport.

 

 

A 25 éves Pávkovics Bence - aki legutóbb tavaly május 15-én lépett pályára, debreceni szerződésének lejárta után nem igazolt sehová - a Nemzeti Sportnak már jelezte, hogy napokon belül eldőlhet a sorsa.

Ez meg is történt, a USL-hez (United Soccer League) tartozó texasi klub vezetőedzője pénteken az „El Pasó-i Loki" hivatalos honlapján üdvözölte a magyar futballista szerződtetését.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Pávkovics személyében a magyar első osztályból igazolhattunk középső védőt - fogalmazott a vezetőedzői és a technikai igazgatói posztot is betöltő Brian Clarhaut. - Minden megvan benne, amire szükségünk van: atletikus, gyors és jól bánik a labdával. Várjuk, hogy a tapasztalataival a segítségünkre legyen, biztosak is vagyunk abban, hogy jelenléte meglátszik majd a csapat teljesítményén."

A Locomotive fiatal klub, 2018-ban alapították, és keretében argentin, spanyol és svéd légiós éppúgy található, mint ausztrál, mexikói, salvadori vagy ukrán. A 27 csapatos, két csoportos USL Championship legutóbbi idényében a Nyugati csoport nyolcadik helyén végzett az El Paso, éppen csak lemaradt a playoffról.

A 2023-as bajnokság március 11-én kezdődik.

EQM