Micheliszé a pole pozíció az első időmérőn Portugáliában

2019. július 06. szombat 14:28

Micheliszé a pole pozíció az első időmérőn Portugáliában

Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének első időmérőjén. A Hyundai magyar pilótája mögött Augusto Farfus és Yann Ehrlacher végzett az első hármasban, míg Tassi Attila a 17. helyen zárt Vila Realban, számolt be róla nemzetisport.hu  

 

 

 

 

A túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai állomásának első szabadedzésén Néstor Girolami, míg a másodikon Johan Kristoffersson végzett az élen. A Hyundai magyar pilótája, Michelisz Norbert eközben egy hatodik és egy második hellyel nyitott Vila Realban, míg az ezen a pályán először versenyző és az első futamra rajtbüntetéssel számoló Tassi Attila mindkétszer kiszorult az első tízből.

Az első mért köröket sem úszta meg a mezőny baleset nélkül: Benjamin Leuchter csapta oda a falnak az autója hátulját, ám a német ezt követően probléma nélkül hajtott vissza a bokszba. Az élre eközben Michelisz Norbert állt 2:00.117-tel, mögötte Nicky Catsburg és Yann Ehrlacher egészítette ki a top 3-at. Tassi a 13. pozícióban foglalt helyet.

Félidőben aztán Rob Huff 2:00.005-tel vette át a vezetést Michelisz és Kristoffersson előtt, miközben sárga zászlós szakasz lépett életbe, mivel a gumifalat kellett helyrehozni. Gabriele Tarquini kocsiját ezalatt szerelni kellett, az olasz mért kör nélkül állt ekkor. A Hyundai-versenyző aztán az utolsó percekben újra pályára hajtott és az ötödik helyre ugrott fel.

Öt perccel a vége előtt Michelisz állt az élre 1:59.498-cal, mögötte Huff és Augusto Farfus érkezett. Az utolsó perekben némileg átalakult az élmezőny: bár a Hyundai magyar versenyzője maradt az első és körrekorddal megszerezte a pole pozíciót az első versenyre, mögé Farfus zárkózott fel, Yann Ehrlacher pedig a harmadik helyre lépett előre.

Tassi a 17. helyen zárt, de az első versenyre büntetést kap motorcsere miatt.

A Vila Real-i versenyhétvége programja 16.15-kor folytatódik az első versennyel.

Forrás: EQM - Nemzeti Sport - Fotó: fiawtcr.com