Michelisz Norbert sima győzelmet aratott Portugáliában az első versenyen

2019. július 06. szombat 17:49

Michelisz Norbert sima győzelmet aratott Portugáliában az első versenyen

Michelisz Norbert nyert a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének első versenyén, míg a dobogóra Yann Ehrlacher és Augusto Farfus fért fel mellé. A Hyundai magyar versenyzője Esteban Guerreri nullázása után sokat faragott a hátrányán a vk-összetettben. Tassi Attilát a 21. pozícióban intette le a kockás zászló, írta a Nemzeti Sport.  

 

 

 

Michelisz Norbert 1:59.489-es körrekorddal szerezte meg a pole pozíciót a WTCR portugáliai versenyhétvégéjének első időmérőjén, így a Hyundai magyar versenyzője várhatta az élről piros lámpák kialvását az első futamon. Mellette az ugyancsak Hyundai-pilóta, Augusto Farfus foglalhatott helyet, míg a második rajtsorból Yann Ehracher és Rob Huff rugaszkodhatott el.

A világkupa-összetettet vezető Esteban Guerrieri csak a 16. pozícióból indulhatott, így Michelisz előtt remek lehetőség nyílt, hogy csökkentse hátrányát a pontversenyben. Tassi Attila a büntetése utána a 22. helyről vágott neki a 11 körös versenynek.

Michelisz remekül rajtolt, megtartotta vezető helyét, miközben a teljes mezőny szépen jött el. Pár pozíciócsere a mezőny hátsó részében történt, Ma Csing-hua sokat visszaesett, míg Tassi egy helyet bukott.

Miután az első négyes letudta a jokerkört, Ehrlacher megelőzte Farfust, míg hátrébb Thiago Monteiro és Gabriele Tarquini összeütközött egymással. Az eset miatt sárga zászlós szakasz lépett érvénybe a pálya érintett részén.

Guerrieri a nyolcadik körben már a 13. pozícióban haladt, csata pedig a harmadik helyért bontakozott ki Farfus és Rob Huff között, ám pozíciócsere nem történt. A vk-éllovas azonban nem jött már előrébb, sőt, egy körrel később az autója lelassult, és visszaesett a mezőny végére.

Michelisz magabiztos győzelmet aratott, és a 2019-es kiírásban megszerzett második diadalával 15 pontra csökkentette hátrányát a vk-összetettben. A dobogóra még Ehrlacher és Farfus állhatott fel, míg Tassit a 21. helyen intette le a kockás zászló.

A Vila Real-i versenyhétvége programja vasárnap 11 órakor folytatódik a második időmérővel.

Forrás: EQM - Nemzeti Sport - Fotó: fiawtcr.com