Megyeri szerint a PMFC-s öregfiúk összefognak, de nem tudnak összedobni kétszázmilliót

2017. szeptember 13. szerda 18:09

Megyeri szerint a PMFC-s öregfiúk összefognak, de nem tudnak összedobni kétszázmilliót

Mint arról korábban beszámoltunk, a pécsi önkormányzat elzárta a pénzcsapot, azaz megvonta a támogatást a PMFC felnőtt labdarúgó csapatától, így a Munkás feljutási esélyei az NB II.-be egyenlőek a nullával. A mohácsi Megyeri Károly, a PMFC egykori csapatkapitánya azt mondja, az "öregfiúk" próbálnak ugyan összefogni, segíteni, de az biztos, hogy több százmilliót nem tudnak összedobni.  

A PMFC )és persze a Mohács legendás játékosa, az öregfiúk csapatának jelenlegi oszlopos tagja, Megyeri Károly ezúttal sem rejtette véka alá véleményét.

- Először is, nagyon szomorú vagyok. Jó pár évet eltöltöttem Pécsett, részt vettem a sikerkorszakban is, de soha nem gondoltam volna, hogy engedik ilyen mélyre süllyedni a városban a labdarúgást.

Ezüst, bronz, kupagyőzelem

1974-ben, 13 évesen, Mohácson lett igazolt játékos Megyeri Károly. Az általános iskola után Garami mester hívására került Pécsre, a Sportiskolába, aztán 18 évesen már az NB I.-ben bíztak rá epizódszerepeket, ám a több játéklehetőség miatt úgy döntött, visszamegy Mohácsra az NB II.-be.
„Aztán '85-ben Garami Józsi bácsi lett az edző Pécsett, bízott bennem, és visszavitt az NBI-be. Hat csodálatos évet húztam le a PMFC-nél, nagyszerű sikereket értünk el, szereztünk egy ezüst- és egy bronzérmet a bajnokságban, illetve '90-ben megnyertük a Magyar Kupát is", emlékezett Megyeri.

Megyeri jelen volt azon az ominózus mérkőzésen bő két évvel ezelőtt, amikor a még NB I.-ben szereplő pécsi gárda hazai pályán megverte a Nyíregyházát, ezzel elegendő pontszámot összeszedve ahhoz, hogy bent maradjon az első osztályban, azonban a csapat végül nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, és kizárták.

- A vezetés már akkor nem tudta vállalni a harmadosztályt,  így a megyébe nevezték a csapatot. Ekkor mindenki azt gondolta, hogy felébred a régió és a város, s pár éven belül sikerül visszajutni az élvonalba.

Azonban ebből semmi nem lett.

A fiúk persze hozták a kötelezőt, megnyerték a megye I.-et, feljebb léptek egy osztállyal, de a következő évben már nem jött össze az újabb osztályváltás.

- Mindenki számított rá, hogy a megyei bajnokságot megnyeri a csapat, s világos, hogy szerettek volna tavaly a harmadosztályban is az élen végezni, azonban úgy gondolom, hogy mostanra tudtak összeszedni olyan játékosállományt, amivel nem lenne kérdés a feljutás.

Módosítanák a szerződéseket

Lapunk több kísérletet tett arra, hogy megszólaltassa a PSN Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Vári Attilát, ám ő elhárította érdeklődésünket, azt mondta, ezen a héten még korainak tartaná, ha bármilyen nyilatkozatot tenne. Információink szerint a korábban már említett szponzorok valóban a csapat mögé álltak, de a tőlük várt támogatások első része csak októberben-novemberben érkezhet meg. A játékosoknak és a stábnak viszont ki kell fizetni a szeptemberi járandóságukat is, aminek - úgy tudjuk - nincs meg a teljes fedezete, ennek összegyűjtésén fáradoznak a klub iránt elkötelezett vezetők, "külsős" segítők. Ugyancsak szó van arról információnk szerint, hogy a játékosok szerződéseit módosítani szeretnék, jóval kisebb számok kerülnének rá a papírokra.

De az önkormányzat anyagi problémái közbeszóltak.

- Az önkormányzattól érkező, pontosabban már nem érkező támogatás hatalmas része a költségvetésnek, és úgy gondolom, nagyon komoly problémák lesznek, ha nem sikerül mielőbb találni egy tőkeerős támogatót. Belekezdhetnék most sok mindenbe, hogy a város vezetése honnan tudná elvenni még ezt a pénzt, de nem fogok, mindenesetre azért ezt nem érzem egészen sportszerűnek.

Megyeri ugyanakkor úgy véli, hogy a PMFC a jelenlegi keretével kiesni biztosan nem fog.

Arról is beszélt, hogy amikor a Pécset kizárták az NB I.-ből, megkeresték őt és a többi „öregfiút", hátha tudnak tenni valamit az ügy érdekében. Jelenleg is próbálnak a maguk módján összefogni, azonban nem tudnak összedobni kétszáz millió forintot.

- Ez a helyzet mindenesetre elképesztő. Nincs NB I. sem Pécsett, sem Kaposváron, sem Győrben, azokon a helyeken, ahol nagy múltú csapatok vannak, van nézőszám és tradíció is.

Megyeri leszögezte, a kialakult helyzet ellenére sem fog eltávolodni csapatától.

- Mindig is PMFC-s leszek, ha ne adj' Isten a megye négybe kerülnek is, hisz ez a klub a szívem csücske.

 

Dittrich Zsófia