Megtört a délszláv csapatok fölénye a Busó Kupán, a mohácsiak is jól szerepeltek a tornán

2019. január 31. csütörtök 16:51

Megtört a délszláv csapatok fölénye a Busó Kupán, a mohácsiak is jól szerepeltek a tornán

A napokban második alkalommal rendezték meg a Busó Kupát, az U10 és az U11-es korosztály számára rendezett labdarúgótornát a Városi Sportcsarnokban. A tavalyi délszláv fölény idén megtört, a magyar csapatok egyenrangú partnerei voltak a horvát illetve szerb, magas színvonalú utánpótlás-nevelő központoknak, s a Mohácsi TE 1888 korosztályos csapatai is jól szerepeltek. 

 

Már az első mohácsi Busó Kupán is igen komoly mezőny gyűlt össze: itthonról a PMFC mellett nevezett például a Fradi és a Videoton is, Szerbiából az újvidékiek, Horvátországból pedig a Cibalia és az Eszék, idén pedig további csapatokkal is bővült a résztvevők köre.

Az U10-és az U11-es korosztályok számára megméretési lehetőséget kínáló tornára nem csak a az egyesületek, a nézők részéről is komoly érdeklődés mutatkozott, mindkét napon sok szurkoló előtt, jó hangulatban léphettek pályára a csapatok, akik remek mérkőzéseket játszottak.

Szombaton az U10-es korosztályt képviselő hét csapat lépett pályára. Az első helyet a MOL VIDI FC csapata szerezte meg, megelőzve az eszéki Krpan & Babic Akadémia, a PMFC, a Kaposvár, a Ferencváros, a Mohács és az NK Borac együttesét.

A korosztály gólkirálya Dobrai Bence (FTC), legjobb kapusa Lukas Eded (Krpan&Babic), legjobb játékosa Rátkai Ádám (Videoton), míg a legjobb mohácsi játékos Hafner Áron lett.

Vasárnap az egy évvel idősebbek következtek, a tornát az NK Osijek nyerte a Fradi és a PMFC előtt.

A Kaposvár és a Mol Vidi FC mögött a mohácsiak a hatodik helyen zártak, megelőzve a Krpan & Babic Akademija és az FK Vojvodina csapatát is.

A korosztály legjobb kapusának Verderich Nikola, legjobb játokosá Arsen Cocaj bizonyult, a gólkirályi címet Drazen Jaman szerezte meg. A legjobb mohácsi játékosnak Topalov Ádámot választották meg.

- A torna nem csak a megjelent csapatok nevei alapján volt rangos, hanem a gyerekek által nyújtott teljesítmény által is - értékelte Nagy Ervin, a Busó Kupa szervezője. - Örömünkre szolgált a Mohácsi TE 1888 korosztályos csapatainak jó szereplése, amivel a kilátogató mohácsi szurkolóknak is nagy örömöt szereztek a srácok. A tavalyi délszláv fölény idén megtört, hisz a magyar csapatok egyenrangú partnerei voltak a horvát illetve szerb, magas színvonalú utánpótlás-nevelő központoknak. Bízunk benne, hogy jövőre sikerül megrendezni a III. Busó Kupát és így lehetőséget biztosítani a magyar csapatoknak, hogy megmérkőzhessenek neves külföldi egyesületek korosztályos csapataival, ezzel is emelve a magyar utánpótlásképzés színvonalát.

Erdélyi Bianka