Magyar-horvát - Rossi: három-négy változás várható a kezdőcsapatban

2019. március 23. szombat 17:10

Magyar-horvát - Rossi: három-négy változás várható a kezdőcsapatban

Marco Rossi szövetségi kapitány vasárnap a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen három-négy helyen változtat a kezdőcsapaton ahhoz képest, ahogy csütörtökön a szlovákok vendégeként küldte pályára a magyar labdarúgó-válogatottat. 

 

 

"A regenerálódás érdekében változtattunk az eredeti programon, így elmaradt a szombat délelőtti edzés, mert a mentális és fizikális feltöltődés miatt szükségesnek ítéltük az extra pihenőt. A legtöbbet az segíthetne a pszichés felkészülésben, ha sikerülne pozitív eredményt elérni" - mondta az MTI érdeklődésére szombati sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki azt is elárulta, három-négy helyen lesz változás a kezdő tizenegyben.

Az 54 éves tréner kifejtette, bátor és agresszív játékot vár csapatától a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen, mivel tapasztalata szerint ha az esélytelenebb csapat csak vár és vár a kontralehetőségre, akkor 99 százalékban vereséget szenved.

"Feltett szándékunk minél feljebb védekezni, de nyilván lesz olyan időszak, amikor a horvátoknak sikerül majd nyomást gyakorolniuk" - vázolta a terveket Rossi, aki hozzátette, 90 percen át "fenn kell tartani az intenzitást", ami a szlovákok elleni 2-0-s vereség alkalmával nem sikerült folyamatosan, csak bizonyos periódusokban.

Rossi újságírói kérdésre szót ejtett Szalai Ádám nyilatkozatáról is, melyben kiábrándítónak és elkeserítőnek nevezte a válogatott védekezését. A szakvezető úgy vélte, taktikailag helytálló volt, amit mondott, érzelmileg pedig túltöltött a csapatkapitány nyilatkozata, de ezt érthetőnek nevezte ilyen fájó vereség után, mivel mindannyian frusztrálónak érezték, hogy akár más eredmény is születhetett volna a pályán Nagyszombatban.

A szakember a riválisról úgy nyilatkozott, minden poszton klasszis játékosok játszanak, a tavaly szerzett világbajnoki ezüstérmük pedig nem a szerencse műve volt, hanem teljesen rászolgáltak és megérdemelték. Arra a felvetésre, hogy kollégája, Zlatko Dalic szereti a kontrajátékot, úgy reagált, kétli, hogy ezzel a taktikával érkezett Budapestre a horvát csapat, de megjegyezte, mivel minden stílusban kiválóan tud futballozni az ellenfél, így ebben az esetben is jóval esélyesebb lenne.

"Az egész horvát együttes klasszisokból áll, ezért csakis csapatként lehet megállítani - mondta Willi Orbán arra vonatkozóan, hogyan kellene védekezni egy ilyen erős riválissal szemben. - Ezen a meccsen nincs veszítenivalónk, ráadásul telt ház lesz, így meg kell mutatnunk, milyen kellemetlen ellenfelek tudunk lenni."

A Leipzig védőjét is faggatták Szalai nyilatkozatáról, ő úgy fogalmazott, nem értette az érzelmi túlfűtöttséget, de a Hoffenheim csatára nagy felelősséget hordoz a vállán, ez átjött a nyilatkozatából, illetve ő mindig is ilyen volt. Hozzáfűzte, át kell vennie a csapatnak az ő győzni akarását.

A magyarok vasárnap 18 órától a Groupama Arénában fogadják a horvátokat. Mivel metró helyett pótló buszokkal lehet majd eljutni a Népligethez, a drukkerektől azt kérik, minél előbb érkezzenek a mérkőzés helyszínére, ahol színes és sportos programokkal szurkolói falu várja őket.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Willi Orbán, Lang Ádám, Kádár Tamás - Varga Roland, Nagy Ádám, Németh Krisztián, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

MTI