Leukémiás társukért küzdöttek a szekszárdi kadettek Pécsett

2019. május 15. szerda 21:34

Leukémiás társukért küzdöttek a szekszárdi kadettek Pécsett

A hétvégén Pécsett rendezték meg az U16-os (kadett) leány kosárlabda országos döntőt, amelyet a KSC Szekszárd fiataljai nyertek meg. Azok a lányok, akik leukémiás csapattársukért, a kórházban fekvő Gereben Líviáért is küzdöttek - 200 szekszárdi szurkoló jelenlétében, írta az Origo.  

 

Ez az U16-os országos döntő is úgy indult, mint bármely más kosárlabda utánpótlás verseny. A csapatok megjelentek Pécsett, elkezdődött a torna.

Egészen szombatig minden a szokásos mederben zajlott, amikor napvilágot látott a hír, hogy a KSC Szekszárd felnőttcsapatának kiváló játékosa, a 19 éves Gereben Lívia leukémiás.

A pécsi torna döntőjét a Szekszárd és a legnagyobb esélyesnek tartott Csata vívta. A meccs előtt nem sokkal érkezett meg a tolnai megyeszékhelyről 200 szurkoló, a Kadarka Brigád tagjai. Azért mentek el Pécsre, hogy biztassák a szekszárdi fiatalokat, hogy erőt adjanak a kórházban fekvő Gerebennek.

Tudjuk, a sport csodákra képes. Az előzetesen esélytelennek tartott Szekszárd 52-51-re legyőzte a Csatát és megnyerte a bajnokságot. Tessék megnézni ezt a fotót, amely Pécsett készült.

Ehhez a képhez nem kell kommentár.  Forrás: KSC Szekszárd

Amikor lefújták a döntőt, a játékosok és a szurkolók sírva borultak egymás nyakába. Az edző, Harsányi Mária által vezetett csapat Gerebenért is küzdött és nyert. Majd a torna résztvevői, a szurkolók összeálltak egy közös csapatfotóra.
$banner2]

Ehhez mi is csak azt tudjuk hozzátenni: Gyógyulj meg, Gereben Livi.

EQM