Kőkemény meccsek várnak a mohácsi lányokra, szombaton a tavalyi ezüstérmest fogadják

2017. október 07. szombat 09:27

Kőkemény meccsek várnak a mohácsi lányokra, szombaton a tavalyi ezüstérmest fogadják

Hazai pályán lépnek pályára szombaton a mohácsi kézilabdás lányok, az ellenfél a tavalyi második helyezett Szombathelyi KKA csapata lesz. A Mohács eddig veretlenül, a harmadik helyről várja a mérkőzést, miután a kozármislenyi döntetlent két magabiztos győzelem követte. 


Kedden a Nemzeti Kézilabda Akadémia látogatott Mohácsra, ahol a Magyar Kupa második fordulóját rendezték. A találkozót külső körülmények is nehezítették, hiszen a csarnok beázása miatt csaknem egy órát állt a játék.

Végül 30-30-as döntetlen született, így egy kis híján már megnyert találkozót bukott el Borbándi István együttese, a szabályok értelmében pedig búcsúzott a kupa küzdelmeitől.

A Szombathely simán nyert a Pilisvörösvár ellen otthon, majd Nagyatádon és a NEKA ellen is megizzadt a győzelemért. A héten Magyar Kupa mérkőzésen fogadták az NBI-es Fehérvárt és csupán négy góllal maradtak alul magasabb osztályú ellenfelükkel szemben.

A Mohács nagyon húzós októbernek néz elé, hiszen a mostani mérkőzés után újabb kőkemény ellenfelek jönnek, sorban a Győri ETO idegenben, a Gárdony itthon és a Szekszárd idegenben.

A csapattól a héten távozott Horváth Virginia, aki két kupa- és egy bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

A szombati találkozón eldőlhet, hogy melyik csapat veretlenségi sorozata szakad meg, kivéve, ha ez a mérkőzés is döntetlennel végződik, amit valljuk meg, előre aláírnánk.
A találkozó ezúttal a korábban megszokott időpontban, szombaton este hat órakor kezdődik. Három órától az ifjúsági csapat lép pályára a másodosztályban, ellenfelük a TFSE együttese lesz.

E. B. - Fotó: Dömse Zoltán (archív)