Kitört a bal első kerék, Michelisz Norbert kiesett az első futamon Marokkóban

2018. április 07. szombat 20:20

Kitört a bal első kerék, Michelisz Norbert kiesett az első futamon Marokkóban

Az első futamon folytatódott Michelisz Norbert eddig rémálomszerű szezonnyitója. Azok után, hogy a második szabadedzésen elektronikai hiba után megállt az autója, majd az időmérőn kigyulladt a motor, ezúttal a bal első kerék tört ki a helyéről Marokkóban. 

 

Michelisz Norbert hiába szerezte meg a második helyet az első időmérőn Marokkóban, az utolsó helyről kellett rajtolnia az első futamon. Negyed órával az időmérő vége előtt az első helyen állt, amikor kigyulladt a Hyundai motorja, és ezzel számára véget is ért a kvalifikáció. Végül csak Thed Björk tudta megelőzni a hátralévő időben, de ahogy az várható volt, Michelisz autójában motort kellett cserélni, így büntetésből hátrasorolták a 25. rajthelyre az első futamon.

Olyan sok autó sorakozott a rajtrácson, hogy Michelisz a célegyenes végén, már a kanyarban állt fel a mindössze 2,9 kilométer hosszú marokkói utcai pályán. A rajtnál szépen jött el, a fal mellett kicentizve a helyet előzött, majd az előtte kialakuló rajtbalesetet is sikerült kikerülnie. Két kör után piros zászlóval megszakították a futamot, Norbi ennyi idő alatt a 17. helyre jött fel.

A futamot a sérült autók kiemelése után biztonsági autó mögül rajtoltatták újra. Azért is volt nagy pech Michelisz motorcseréje, mert az időmérőn kiderült, hogy a tempója meg lett volna a Hyundaijal ahhoz, hogy futamgyőzelemért harcoljon, de a mezőny végéről indulva a pontszerzésre is kevés esélye maradt a szűk utcai pályán. „Kis túlzással lehetetlen itt előzni, így a jó rajthely fél sikert jelent Marokkóban" - írta a hétvégét felvezető blogjában a magyar pilóta.

Végül meg sem próbálhatta a további előzést, ugyanis a futam újraindítása után nem sokkal kitört a bal első kereke, pedig nem ért hozzá senkihez. Így természetesen nem tudta folytatni a versenyt, pont nélkül zárta a WTCR-szezon első napját. A futamot Michelisz BRC Racingos csapattársa, Gabriele Tarquini nyerte meg.

A program vasárnap a korábbi WTCC-s forgatókönyv szerint folytatódik. Magyar idő szerint 11:30-tól jön egy újabb időmérő, amely már három részre lesz osztva továbbjutásos alapon, és az eredménye alapján rendeznek egy fordított és egy rendes rajtrácsos futamot.

Forrás: michelisz.hu