Kijutottak és nagyszerűen szerepeltek a mohácsi karatésok az Európa-bajnokságon

2015. november 16. hétfő 15:10

Kijutottak és nagyszerűen szerepeltek a mohácsi karatésok az Európa-bajnokságon

Október utolsó hétvégéjén Budapesten rendezték meg a 42. FEW WADO-KAI Európa-bajnokságot, ahol a Mohácsi Torna Egylet Karate Szakosztályát négy versenyző is képviselte. 

A kvalifikációs versenyeket is beleszámítva több mint fél éves kőkemény felkészülés előzte meg a mohácsi tehetségek eredményességét, akik pénteken a magyar válogatott színeiben utaztak a verseny helyszínére.

Már az első naptól kezdve nagyon sűrű és feszített volt a válogatott programja. A csapatok fogadása után mérlegelés majd közös ebéd várt a válogatottra. A nap folyamán folyamatosan érkeztek a tizenöt résztvevő ország versenyzői a Soroksári Sportcsarnokba. Közös bírói és edző megbeszélés után az első napi izgalmakat csapatépítő vacsorával zárta a magyar csapat.

Rövid pihenő után el is jött a nagy nap, az Európa-bajnokság hivatalos megnyitóján a tizenkét éves mohácsi Csizmadia Máté énekelhette el a Himnuszt, melyet a 350 versenyző és a szurkolók könnyes szemmel hallgattak. A Magyar Karate Szövetség képviselői különdíjjal köszönték meg Máté szereplését, majd elkezdődött a verseny.

A mohácsiak közül elsőként Mikóczi Dávid egy angol versenyzővel küzdött, ahol győzelmet aratott. Második mérkőzésén egy román fiú sem állhatott az útjába, a következő fordulóban azonban vereséget szenvedett. Dávid nem tört össze és a vigaszágon kiharcolta a továbbjutást és végül bronzérmet szerzett.

Mikóczihoz hasonlóan két női versenyzőnk, Gill Dóra és Szabó Dóra is vigaszágra jutottak, ahol mindketten a harmadik helyen végeztek.

Gill Dóra a magyar válogatott csapat versenyszámában is érdekelt volt és nagyszerű versenyzéssel ezüstéremhez segítette a magyar csapatot.

A negyedik mohácsi versenyző Csizmadia Máté a többiekhez hasonlóan szintén vigaszágon folytatta küzdelmeit, ahol nagyon jól helyt állt, ám bírói döntetlen mellett végül angol ellenfelét hozták ki győztesül.

A verseny éjfélkor, az ünnepélyes éremátadás és a himnuszok után fergeteges hangulatban ért véget. Ami még inkább emelte csapatunk jókedvét, hogy tizenöt ország közül Magyarország végzett az összesített éremtáblázat legfelső fokán.

- A Mohácsi TE Karate Szakosztályának válogatott versenyzője egykor jómagam voltam és most büszkén mondhatom, hogy sikerült tanítványaimat is erre az útra eljutatni. Szeretnék köszönetet mondani a szülőknek a támogatásért, a segítő edzőknek a felkészülésért és az MTE szakosztályának a segítségért - mondta Dallos Éva a mohácsiak edzője.

Képünkön: Szabó Dóri, Dallos Éva, Gill Dóra, Csizmadia Máté és Mikóczi Dávid

Erdélyi Bianka