Kenderesit Tamást szexuális zaklatással vádolják, egyelőre nem hagyhatja el Dél-Koreát

2019. július 28. vasárnap 12:38

Frissítve: 2019. július 28. vasárnap 13:25

Kenderesit Tamást szexuális zaklatással vádolják, egyelőre nem hagyhatja el Dél-Koreát

Frissítve a Magyar Úszó Szövetség közleményével! Szexuális zaklatás vádjával letartóztatta, de később el is engedte a dél-koreai rendőrség Kenderesi Tamást, az olimpiai bronzérmes pécsi úszó azonban tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát, írja a New York Times.

 

 

 

A lap szerint a dél-koreai rendőrség vasárnap hajnalban tartóztatta le egy éjszakai szórakozóhelyen, ezt a magyar csapat egyik képviselője is megerősítette, hozzátéve, az úszót elengedték, így visszatérhetett a csapathoz.

A Reuters szerint  egy 18 éves nő vádolta meg Kenderesit szexuális zaklatással. A nő azonnal hívta a rendőrséget, akik a helyszínen letartóztatták Kenderesit.  

Kenderesi a következő tíz napban nem hagyhatja el Dél-Koreát.

A Yonhap News Agency korábban azt jelentette, hogy a sportoló tagadta az ellene felhozott vádakat.

"A Magyar Úszó Szövetség nem sokkal a hír megjelenése után hivatalos közleményt adott ki:

A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

 

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

 

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.

"Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig.A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik.A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom" - reagált a történtekre a Kvangdzsuban 200 pillangón döntőt úszó Kenderesi Tamás.

 

 

EQM