Jó meccsek, sok néző, rangos mezőny, harcos mohácsiak: ilyen volt az I. Busó Kupa

2018. január 23. kedd 15:17

Jó meccsek, sok néző, rangos mezőny, harcos mohácsiak: ilyen volt az I. Busó Kupa

A Vojvodina, illetve az Eszék csapata nyerte az U10 és az U11-es korosztály számára rendezett labdarúgó-tornát. A Városi Sportcsarnokban nagyon sok néző volt kíváncsi a kétnapos Busó Kupa küzdelmeire, ahol a hazaiak sem vallottak szégyent az igen rangos mezőnyben. 

 

Az első - ám a sikert látva reméljük, hogy tényleg nem az utolsó - mohácsi Busó Kupán igen komoly mezőny gyűlt össze: itthonról a PMFC mellett nevezett például a Fradi és a Videoton is, Szerbiából az újvidékiek, Horvátországból pedig a Cibalia és az Eszék.


Az U10-és az U11-es korosztályok számára megméretési lehetőséget kínáló tornára nem csak a csapatok, a nézők részéről is komoly érdeklődés mutatkozott, alig lehetett parkolót találni a csarnok körül, mindkét napon sok szurkoló előtt, jó hangulatban léphettek pályára a csapatok, akik remek mérkőzéseket játszottak.

Az U10-esek között a győztes a szerb Vojvodina lett, megelőzve az Eszék és a Ferencváros csapatát, a PMFC lett a hetedik, a hazaiak végül nyolcadik helyen zártak.

- A csapatunk kicsit gyengébben szerepelt, de hozzá kell tenni, hogy nagyon kevés teremtornán vettek eddig részt, kicsit megilletődöttek voltak - értékelt Nagy Ervin, a mohácsi alközpont szakmai vezetője. - Úgy gondolom egyébként, inkább jó csapatoktól kapjunk ki, mintsem hogy gyengébb ellenfeleket verjünk meg tíz góllal. Biztos vagyok benne, hogy fognak még jobban is szerepelni.

A 11 éveseknél már egy rutinosabb hazai csapat lépett pályára. Székely István korábbi együttesét most Tomin Milán irányítja. A fiúk az alközponti Bozsik torna miatt teremben vagy kint is játszanak, így ők jóval otthonosabban mozogtak a tornán.


A csoportmérkőzések után éppen a régió utánpótlás-nevelő központja, a PMFC volt az ellenfél, amelynek tétje az volt, hogy a folytatásban az ötödik vagy a hetedik helyért játszhat a Mohács.


A találkozó sokkal több volt egy sima mérkőzésnél, a mohácsi csapat csúszott-mászott, minden labdáért harcolniuk kellett, kapusuk mindeközben remekül állta a sarat. Támadásaik egyre ígéretesebbek voltak, olyannyira, hogy a vezetést is sikerült megszerezniük. Ezután persze a PMFC is mindent beleadott, még nagyobb lett a nyomás, de bírta a hazai csapat, sőt, jött még egy bomba, ezzel már 2-0 volt az eredmény. Akadt egy probléma az időmérővel, de a hátralévő négy percet is lepörgették, a Mohács pedig vágott még egyet 15-ről, ezzel beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Jöhetett az ötödik helyért vívott mérkőzés, ahol a horvát Cibalia csapatát 1-0-ra győzte le a Mohács. A győztes ebben a korosztályban az Eszék csapata lett, megelőzve a Ferencváros és a Vojvodina együttesét, a PMFC a 7. helyen végzett.


Nagy Ervin elmondta, hogy az ötödik hellyel nagyon elégedettek, főleg, úgy, hogy kevésen múlt az esetleges jobb helyezés elérése a csoportban. Terveik szerint jövőre is megrendezik a tornát, már az U9 és U12-es korosztályokkal is kiegészítve.

Erdélyi Bianka