Ifjú asztaliteniszezőkkel telt meg a Városi Sportcsarnok, három napig pattogott a labda

2018. május 08. kedd 09:29

Ifjú asztaliteniszezőkkel telt meg a Városi Sportcsarnok, három napig pattogott a labda

A hétvégén rendezték a Mohácsi Városi Sportcsarnokban - immáron zsinórban harmadszor - a Magyar Országos Utánpótlás Asztalitenisz Bajnokságot. Három napig tizenhat asztalon reggeltől estig folytak a küzdelmek a gyerekek között.  

Idén hatodjára kapta meg Mohács a Magyar Országos Utánpótlás Asztalitenisz Bajnokság rendezési jogát. Összesen negyvenhat szakosztály 228 versenyzője érkezett a városba, hogy összemérjék tudásukat.

- Az MTE 1888 tizenhárom gyermeket nevezett a bajnokságra, ez a harmadik legnagyobb nevezett létszám volt - árulta el lapunknak Szekó Zsófia szakosztályvezető.

Az első napon, pénteken az U11-es és U12-es korosztály egyéni versenyre zajlott, ahol a mohácsi játékosok között U12-ben Tajti Fanni az ötödik helyen végzett, Pálos Gergő pedig U11-ben bejutott az első 32-be.

Eredmények:

Serdülő. Fiúk. Egyes: 1.Ócsai Máté (Ceglédi VSE), 2. Hőgye Dániel (PTE PEAC), 3. Huzsvár Erik (KSI SE) és Balogh Bence (Fastron Asztalitenisz Club Tolna). Páros: 1. Krebs Levente, Fehér Balázs (BVSC-Zugló), 2. Faragó Barnabás, Hőgye Dániel (PTE PEAC), 3. Huzsvár Erik, Újvári Máté (KSI SE) és Balogh Bence, Ócsai Máté (Fastron Asztalitenisz Club Tolna, Ceglédi VSE). Leányok. Egyes: 1. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE), 2. Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), 3. Czeglédi Dorka (Statisztika PSC) és Balogh Ágnes (A.S.E. Orosháza.) Páros: 1. Adamik Csenge, Tölgyes Dorottya (Tatai Atlétika Club, Nyírbátori ASE), 2. Czeglédi Dorka, Volentics Anna (Statisztika PSC, Városi Sportegyesület Dunakeszi), 3. Hanustyák Fanni, Molnár Amanda (Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza, BVSC-Zugló) és Laskai Írisz, Pad Franciska (Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza, Ajkai Bányász Sportkör)

Szombaton az U13-asok és a serdülő vegyes párosok meccsei következtek, vasárnap pedig a serdülő párosok, illetve az egyéni versenyszámban indulók ragadtak ütőt. A lányok között Tajti Fanni és Molnár Rebeka bejutott a legjobb 32-be, Bohus Melinda a legjobb 16-ba.

- Sajnos a fiúknak és néhány lánynak nem volt szerencséje az utolsó két napon, de úgy gondolom, ennek ellenére egyértelműen látszik rajtuk a fejlődés, hiszen nagyon szoros mérkőzéseket veszítettek el - tette hozzá a szakosztályvezető.

A háttérmunkákról se feledkezzünk meg, hiszen a verseny szervezése féléves munkát igényelt a rendezőktől, de minden percért megérte, hiszen Szekó Zsófia elmondása szerint nagyon boldogok, hogy ebben a három napban megtelt a város az ország fiatal asztaliteniszezőivel.

- Hálás vagyok a támogatóknak, akik segítették emelni a verseny színvonalát, de köszönettel tartozom a szülőknek is, hiszen ilyenkor mindig nagy az összefogás közöttük is. Reggeltől estig segédkeztek az esemény lebonyolításában.

Szinte mindenki jól járt a versenyen, hiszen az első három helyezettet éremmel, kupával, ajándéktárggyal, édességgel és asztalitenisz felszereléssel jutalmazták, az 5.-8-ig helyezettek érmet és oklevelet vihettek haza. Idén először azok a versenyzők, akik most álltak először versenyen asztal mögé egy tábla csokit és emléklapot kaptak.

D. Zs.