Huszonegyen vizsgáztak le az UEFA C tanfolyamon Baranyában

2023. február 08. szerda 19:30

Huszonegyen vizsgáztak le az UEFA C tanfolyamon Baranyában

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete UEFA C labdarúgó edzői tanfolyamot tartott Kozármislenyben. Január 30.-án (hétfőn) 21 edző tett sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát. 

 

 

Az UEFA C képzés célja, hogy a felvételt nyert hallgatók olyan korosztályos sportági, módszertani, pedagógiai és pszichológiai ismereteket sajátítsanak el, melyekkel képesek az U6-13 korosztályos játékosok számára megfelelő edzés- és mérkőzés körülményeket biztosítani, hatékonyan segítve optimális fejlődésüket.

Ezenkívül, a pozitív tanulási környezet kialakítása mellett a hallgatók képesek legyenek a játékosok egyéni szükségleteit figyelembe véve a fiatal labdarúgók számára a megfelelő motivációs bázis kialakítására, továbbra is kiemelt hangsúlyt fektetve a játék megszerettetésére, a sporton keresztüli nevelésre, személyiségformálásra, élmények biztosítására.

A 2022. szeptemberében indult tanfolyamon a hallgatók nyolc tanfolyami napot töltöttek együtt két hetente Kozármislenyben, ahol elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátíthatták el a tananyagot az Edzőképzés instruktorának / oktatójának, Deli Balázsnak és Velez Attilának (Klubfejlesztési mentor) a közreműködésével. A tanfolyam több megyével összevonva került lebonyolításra, így a baranyaiak mellett Bonyhádról, Szekszárdról, Kecskemétről, Kiskőrösről, Kaposvárról, stb. is érkeztek hallgatók.

A hétfő délelőtti on-line tesztre a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános iskola Informatika termében került sor, amelyet minden hallgató sikeresen teljesített. Szusszanásnyi szünet után délben már a gyakorlati vizsga várt a résztvevőkre a kozármislenyi U7-U9-U11-U13 korosztályú csapatok részvételével a sportkomplexumban.

A vizsganap délután 15:00-kor zárult, mind a 21 résztvevő hallgató sikeresen abszolválta az elméleti és gyakorlati feladatokat, így "egyel magasabb" szintre léphettek hivatalosan is a képzeletbeli edzői ranglétrán.

UEFA C tanfolyamot végzett hallgatók - Kozármisleny:

BALLA GÁBOR JÓZSEF
BÓDIS CSABA
ÉLIÁS ZSOLT
GILLICH TAMÁS
GUZORÁN PÉTER
JUHÁSZ MÁTÉ
KÁSA PÉTER
LÉKÓ ROLAND
MAROZSI GÁBOR
MARTON GÁBOR
MÁTÉ RÓBERT
MOLNÁR TAMÁS
NYERGES DÁNIEL
PAP SZABOLCS
PÉTER JÓZSEF
PLUHÁR GÁBOR
SINKÓ DORIÁN
SÜTŐ SZABOLCS
SZABÓ DÁVID
SZÁSZ DÁVID
VADAS ZALÁN

Forrás: baranya.mlsz.hu