Hosszú túra vár a mohácsi kézisekre szombaton, Répcelakon mérkőznek meg a Haladással

2017. szeptember 23. szombat 07:39

Hosszú túra vár a mohácsi kézisekre szombaton, Répcelakon mérkőznek meg a Haladással

Répcelakra utazik szombaton az MTE, ahol az NBI /B-s bajnokság harmadik fordulójában a Haladás VSE lesz a női kézisek ellenfele. 

Ugyan a mérkőzés csak délután négy órakor kezdődik, a csapat már reggel útnak indul, tekintettel arra, hogy közel 370 kilométeres utazás vár rájuk.

A Haladás az első fordulóban hazai pályán egy góllal maradt alul a Nagyatáddal szemben, majd idegenben tizennyolc gólos vereséget szenvedtek a Nemzeti Kézilabda Akadémiától, szerdán a kupában harminchéttel kaptak ki Mosonmagyaróváron. Nincsenek tehát könnyű helyzetben a vendéglátók, ráadásul sérülések is nehezítik a dolgukat.

Ezzel szemben a Mohács már nagyobb önbizalommal vághat neki a harmadik fordulónak, hiszen a Kozármisleny elleni döntetlent (26-26), a Csurgó elleni magabiztos győzelem (28-21) követte, majd a lányok kedden tíz góllal (39-29), idegenben múlták felül a Marcalit, amivel továbbléptek a Magyar Kupa második fordulójába.

Hétfőn Horváth Virginia csatlakozott a klubhoz, aki korábban játszott már Mohácson, tagja volt a 2011-2012-es ezüstérmes csapatnak.

Borbándi István jelenleg a tabella ötödik helyén álló együttesének nem lehet más célja, mint az újabb győzelem, de a hazaiak minden bizonnyal nagyon fognak küzdeni, hogy megszerezzék első pontjaikat a bajnokságban.

A mérkőzés szombaton délután négy órakor kezdődik, a végeredményről természetesen igyekszünk mielőbb beszámolni.

Erdélyi Bianka