Hihetetlen: Kenderesi Tamásra szétúszás vár a vizes vb-n

2019. július 23. kedd 15:27

Hihetetlen: Kenderesi Tamásra szétúszás vár a vizes vb-n

Milák Kristóf toronymagasan a legjobb idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón, míg a pécsi Kenderesi Tamásra szétúszás vár a kvangdzsui vizes világbajnokságon. 

 

 

A két magyar az aktuális világranglista első és második helyezettjeként az első, illetve a tizenegyedik helyen jutott elődöntőbe, ahol azonos futamba kerültek.

A futam elején a szám 2012-es olimpiai bajnoka, a dél-afrikai Chad Le Clos óriási iramot diktált, de Milák tartotta vele a tempót, majd 150 méter után gyakorlatilag állva hagyta riválisait, végül szenzációs, 1:52.96-os idővel csapott célba. Ez az eredmény Rióban olimpiai bajnoki címet ért volna, és nem sokkal marad el Cseh László 2008-as pekingi Európa-csúcsától (1:52.70).

Mindeközben Kenderesi 1:56.25-nél ért célba, amivel az összesített rangsor nyolcadik helyét csípte meg holtversenyben a bolgár Antani Ivanovval, így kettejük között szétúszás dönt majd.

Szerdán a délelőtti a program, közép-európai idő szerint 3 órakor, az ő különpárharcukkal kezdődik majd a leggyilkosabbnak tartott számban.

A szám döntőjét magyar idő szerint szerdán 13.47-kor rendezik.

MTI