Hét új játékossal és új edzővel vág neki a szezonnak az Mohácsi TE 1888 női kézicsapata

2018. június 01. péntek 10:10

Hét új játékossal és új edzővel vág neki a szezonnak az Mohácsi TE 1888 női kézicsapata

A nyolcadik helyen zárta a bajnokságot az MTE 1888 női kézilabdacsapata az NBI./B-s bajnokság nyugati csoportjában. Mivel a csapattól többen elköszöntek a szezon végén, új játékosokat és edzőt igazolt a vezetőség, akiket csütörtökön délután mutattak be a sportcsarnokban.  

Hét játékossal bővítette keretét a Mohácsi Torna Egylet 1888 felnőtt női kézilabdacsapata, s egy tapasztalt, új edzővel vágnak neki a következő szezonnak.

A szakosztályvezető, Gerber Csaba szerint a csapatnak komoly tervei vannak, s bizakodva várják a következő évadot.

- Elég komoly átalakuláson esünk most át. Többen abbahagyják, illetve eligazolnak tőlünk, de úgy néz ki, hogy őket sikerülhet az új játékosokkal minőségben pótolni - nyilatkozta lapunknak.

A 2018-19-es szezon NBI/B-s felnőtt kerete:

Kapusok: Nagy Tünde, Kölcze Gabriella, Martinov Lili
Szélsők: Bozsovics Rita, Erdélyi Bianka, Kónya Kinga, Rózsa Adrienn, Rittlinger Lotti
Irányító-átlövők: Grünfelder-Tóth Alexandra, Kaló Zsófia, Ilyés Lilla, Dittrich Zsófia, Spán Ildikó, Berta Bianka, Szidonya Emese
Beállók: Hahner Dóra, Ladics Vivien, Policsek Rebeka
Vezetőedző: Füzesi Ferenc
Másodedző: Oszlár Ferenc
Kapusedző: Andrássy Beáta
Gyúró, masszőr: Szabó Gábor

Az új edző Füzesi Ferenc, aki ezt megelőzően a szintén az NBI./B-ben szereplő Swietelsky-Szombathely gárdáját irányította, s NB I.-es múlttal is rendelkezik, ugyanis évekig az akkor első osztályú Balmazújváros férfi csapatának volt a vezetőedzője.

- Azt gondolom, hogy egy jó, komplett csapat állt össze, sajnálom a távozókat, de megértem, hogy mindenki szeretné a saját útját járni. Nagyon örülök annak, hogy tudtuk őket pótolni. Biztos, hogy nem lesz egyszerű az új játékosokkal, hiszen sokan vannak, és a Mohácsnak már ezelőtt volt egy kialakult stílusa, amibe bele kell illeszkedniük, illetve, amit szeretnénk megőrizni. Nekik is, nekem is nagy feladat lesz - vélekedett a szakember.

Hozzátette, véleménye szerint mire tétmeccsen bizonyíthatnak, addigra minden sikerülni fog, hiszen úgy látja, a lányoknak van kedvük játszani és van kedvük Mohácson lenni. 

A megyei riválistól, a Kozármislenytől érkező irányító-átlövőt, Spán Ildikót is megkérdeztük, mi hozta Mohácsra, s mit gondol a csapatról.

- Leginkább azért döntöttem az ideigazolás mellett, hogy kicsit magamra találjak. Úgy éreztem, környezetváltozásra van szükségem. Nem azért, mert nem szerettem  Mislenyben játszani, hanem mert nem úgy alakult az elmúlt szezonom, ahogyan azt elterveztem. Kíváncsian várom a jövő évet, egyelőre nagyon furcsa itt lenni, még nem fogtam fel igazából, de ahogy elnéztem a lányokat, egy egész jó kis csapat jött össze, úgyhogy remélem jó helyen fogunk végezni a bajnokságban.

Ők távoznak

Farkas Anita - Szekszárd, Hajek Réka - még nem ismert, Kolics Viktória - Gárdony, Udvardi Laura - Szombathelyi KKA, Csapó Kincső - Dunaújvárosi KKA.

Spán Ildikó mellett Kölcze Gabriella (kapus) és Ilyés Lilla (átlövő) csatlakozott a csapathoz, mindketten a Csurgói NKC játékosai voltak. Nagy Tünde ismerős lehet a mohácsi nézőknek, hiszen ő már védett az MTE színeiben, tagja volt az NBI./B-s bajnokságot megnyerő csapatnak is. Mellettük Berta Bianka irányító posztra érkezik az NB I.-es Budaörstől, illetve a balkezes jobbszélső, Kónya Kinga a K. Szeged SE csapatából igazol Mohácsra. Dittrich Zsófia fél évig kölcsönben játszott Pécsen, a következő szezonban visszatér anyaegyesületéhez.

Az új edző nem tétlenkedett sokáig, hiszen amellett, hogy nyári pihenésre buzdította a csapatot, kiosztotta az egyéni felkészülési programot is, amelyet július 9-től kell végeznie a lányoknak, s július 23-tól már együtt készül a gárda a 2018/19-es szezonra.

 

Képünkön balról jobbra: Ilyés Lilla, Gerber Csaba, Berta Bianka, Kölcze Gabriella, Kónya Kinga, Spán Ildikó és Füzesi Ferenc.

D. Zs.