Hazaért éjszaka Dél-Koreából Kenderesi Tamás

2019. augusztus 02. péntek 10:05

Hazaért éjszaka Dél-Koreából Kenderesi Tamás

Csütörtök éjszaka hazaért Kenderesi Tamás, akit szexuális zaklatással vádoltak és csak pénzbüntetés fejében engedtek el Dél-Koreából - az SzPressz hírszolgálat jelentése szerint az úszó nem mielőbb találkozni szeretne a Magyar Úszó Szövetség elnökével. 

 

Az olimpiai bronzérmes úszó az ügyével kapcsolatban nem kívánt hozzátenni a korábban kiadott közleményéhez, de azt elárulta, hogy lehető leghamarabb személyesen szeretne beszámolni Wladár Sándornak a történtekről, és mindarról, ami azután következett.

A MÚSZ első embere a napokban elmondta, a szövetségnek is az a célja, hogy mihamarabb tiszta vizet öntsön a pohárba, nagy eséllyel a fegyelmi eljárás indulhat Kenderesi ellen - de bármilyen lépés megtétele előtt, szeretnék meghallgatni a versenyzőt.

Nehezíti a feladatot, hogy a Dél-Koreában hozott döntés pontos tartalmát és a jegyzőkönyveket várhatóan csak 2-3 hét múlva ismerhetik meg.

Kenderesire térdműtétje bepótlása is vár, melyről már a vizes világbajnokság előtt döntött, és amelyre a tervek alapján szerdán került volna sor.

A dél-koreai hatóságok a bíróság ítéletéig nem engedték, hogy a magyar úszó elhagyja az országot, miután egy bárban történt zaklatás miatt feljelentették.

Forrás: hirado.hu