Galambos Ramóna a kontinensviadal után az olimpiára koncentrál

2019. április 04. csütörtök 12:48

Galambos Ramóna a kontinensviadal után az olimpiára koncentrál

A pécsi sportoló, Galambos Ramóna a hétfőn kezdődő birkózó Európa-bajnokság után az olimpiára koncentrál, emiatt súlycsoportot is vált. 

 

 

"Még az 59 kilós kategóriában indulok a bukaresti kontinensviadalon, de azt követően a cél az, hogy az 57 kilogrammos súlycsoportban maradjak. Az ok egyszerű: utóbbi olimpiai kategória és szeretnék ott lenni a tokiói játékokon" - mondta a pécsi sportoló, akinek a jelenlegi állás szerint az Európai Játékok-győztes, háromszoros vb- és négyszeres Eb-bronzérmes Barka Emesével kellene csatáznia az ötkarikás súlycsoportért.

A 22 éves birkózó elmondta, tavaly a budapesti világbajnokság számára nem sikerült túl jól, ugyanakkor az újvidéki U23-as kontinensviadalon szerzett aranyérem visszaadta az önbizalmát.

"A 2016-os Eb óta elég sok sérüléssel bajlódtam, és a budapesti vb sem úgy végződött számomra, ahogy szerettem volna. Bízom benne, hogy Bukarestben az Újvidéken mutatott formámban leszek" - fogalmazta meg elvárásait a soron következő erőpróbával kapcsolatban Galambos, aki három éve bronzérmes volt az Eb-n.

A bukaresti kontinensviadal hétfőtől vasárnapig tart, a nők szerdától péntekig versenyeznek.

MTI - Fotó: MTI/Czagány Balázs