Futballtornával emlékeznek szombaton a legendás Dárdai Ferencre a Városi Sportcsarnokban

2018. december 06. csütörtök 15:24

Futballtornával emlékeznek szombaton a legendás Dárdai Ferencre a Városi Sportcsarnokban

A Bólyi SE, a Pécsi Sportolda, a Szederkény SE és természetesen a Mohácsi TE 1888 U11-es csapata részvételével rendezik meg szombaton a Városi Sportcsarnokban a Dárdai Ferenc Emléktornát, amit a szervezők szándéka szerint ezt követően évente megrendeznek. 


A Széchenyi István Általános Iskola egykori igazgatóját, az ismert labdarúgóedzőt hetvenéves korában, tavaly érte a halál.

A mohácsi és a baranyai sportélet legendás alakja lapuknak 2014-ben edzői pályafutásáról:

„Harmincöt évig edzősködtem itt, Mohácson különböző szinteken. A lakásunkban is több mint ötven ereklyét őrzök azokból az időkből. A serdülőket edzettem, majd az utánpótlással foglalkoztam. A Mohács az NB II-ben játszott, a felnőtt csapat pályára lépése előtt mindig az ifik fociztak, ami jelentős motiváló erővel bírt a számukra.

Gondoljunk csak bele: a nagyokat rendszeresen négy-ötezren látták, de már az ifi meccsekre is kijött öt-nyolcszáz néző. Voltunk hatodikak, negyedikek, sőt harmadikak is, neves pesti csapatokkal játszottunk. Amikor 1986-ban a felnőttek kiestek az NB II-ből, és az NB III-ba kerültek, az Új Barázda vezetősége engem kért fel egy évre az edzői feladatok ellátására, azzal a célkitűzéssel, hogy végezzünk az első ötben. Ma simán NB II-es szintű teljesítménynek megfelelő csapatjátékkal sikerült a harmadik helyig jutnunk a tabellán."

Dárdai Ferenc a Mohácsi Focisuli trénereként, szakmai vezetőjeként is szolgálta klubját és kedvenc sportágát. A Mohácsi Járási Labdarúgó Szövetség titkára, később elnöke lett, 2002-2011-ig a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségébe is beválasztották. 2014-ig a Bozsik program futballedzője volt a Széchenyi Általános Iskolában.

Az utánpótláskorúak számára szervezett Mohácsi Húsvéti Focitorna alapítójaként, szervezőjeként szintén nevet szerzett magának.

Rá emlékeznek tehát a Dárdai Emléktornával szombaton - és ezt követően évente - a Városi Sportcsarnokban.

A legjobbak jutalmazására a Dárdai Ferenc által is említett kupagyűjteményből ajánlott fel néhány darabot a családja.

A torna szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik.

M. B.