Futamgyőzelmet aratott Argentínában Michelisz, már dobogós a bajnokságban

2017. július 17. hétfő 08:45

Futamgyőzelmet aratott Argentínában Michelisz, már dobogós a bajnokságban

A himesházai pilóta, Michelisz Norbert idei második, pályafutása hetedik futamgyőzelmét aratta a WTCC-ben. Argentínában a Honda magyarja a második helyről rajtolva győzött a főfutamon. 

Nick Catsburg hiába ismerte be a szombati időmérő után, hogy időt nyert a Q3-as gyors körében azzal, hogy az utolsó kanyarban lement a fűre, a versenybírák nem találták szabálytannak a Volvo pilótáját a vizsgálat során. Ez pedig azt jelentette, hogy a holland megtarthatta a pole pozícióját, Michelisz Norbert pedig a második helyről rajtolhatott a főfutamon Termasban.

A Honda magyar pilótájának nem sikerült jól a nyitófutam, hiszen miután csapattársa, Tiago Monteiro meglökte őt, a rajt után nem sokkal defektet kapott, és ezzel elúszott az esélye a pontszerzésre. A főfutam előtt a második, harmadik helyre állt volna fel a két Civic a rajtrácson, ám a kifelé vezető körön Monteiro kicsúszott a sóderágyba - saját elmondása szerint még hidegek voltak a gumik, és ő hibázott. Így vissza kellett mennie a boxba, mert sok kavics került az autójába, de a gyors takarítás után időben el tudta foglalni a harmadik helyét a rajtrácson.


Mindhárom élen lévő versenyző jó ütemben kapta el a piros lámpák kialvását, így a rajt után nem változott az állás; Catsburg, Michelisz, Monteiro sorrendben jöttek el. Az első körben Norbi megszilárdította helyét Monteiróval szemben, de aztán megkezdte a felzárkózást Catsburgra. A második körben Micheliszé volt a leggyorsabb kör, ami ráadásul versenykörülmények között új pályarekord volt Termasban, hiszen több mint két másodperccel gyorsabb volt José María López tavaly futott 1:45,899-es csúcsánál.

A harmadik körben Norbi tovább javított, ekkor már 1:43,537-re volt képes, azonban erre volt válasza Catsburgnak, aki a negyedik körben ennél is jobb volt (1:43,480). A nyolcadik körben a Volvo hollandja az első futamhoz hasonlóan defektet kapott, Michelisz így átvette a vezetést! Ekkor 1,2 másodperc volt az előnye a második Monteiróval szemben. Nem is adta ki a kezéből az előnyt, amelyet beosztva fél másodperccel előzte meg végül csapattársát.

Így áll a bajnokság

Az élmezőny állása: 1. Monteiro 200 pont, 2. Björk 188, 3. Michelisz 171, 4. Bennani 164, 5. Catsburg 159, 6. Chilton 147, 7. Huff 135.

Michelisz Norbert Vila Real után idei második, karrierje hetedik futamgyőzelmét aratta a WTCC-ben. Az időmérőn megszerzett négy pontjához újabb 30-at pakolt, és 171 pontjával feljött a harmadik helyre a bajnokságban.

 


 

Forrás: michelisz.hu