Folytatnák, ahol múlt héten abbahagyták: győzni mennek Nagyatádra a mohácsi kézisek

2017. november 11. szombat 09:05

Folytatnák, ahol múlt héten abbahagyták: győzni mennek Nagyatádra a mohácsi kézisek

Szombaton este Nagyatádon lépnek pályára a mohácsi kézilabdás lányok, ahol a bajnokság kilencedik fordulójának egyik rangadója következik. A Mohács múlt héten végre ismét győzni tudott, ezzel közelebb került a tabella első feléhez és a hetedik helyről várja a mérkőzést.  

A Nagyatád az előző fordulóban a Nemzeti Kézilabda Akadémia otthonában szenvedett tízgólos vereséget, ám az eddigi jó teljesítményüknek köszönhetően jelenleg ötödikek a tabellán. A nagyobb gondot nem is a vereség, hanem a csapatkapitányuk és kulcsjátékosuk, Nagy Renáta térdsérülése okozza.

Mohácsi oldalon Kiss Orsolya helyett ezúttal is Martinov Lili kezd majd a kapuban, ám a múlt heti mérkőzéssel ellentétben ezúttal társa is lesz majd a fiatal hálóőrnek. Az MTE egy nappal a mérkőzés előtt megállapodott a tizenöt éves, dunaújvárosi Csapó Kincsővel, aki kettős játékengedéllyel a szezon végéig szerepel majd a mohácsi csapatban.

Nem ígérkezik könnyűnek a találkozó, a nyári felkészülési mérkőzéseken, hazai pályán és idegenben is a Nagyatád győzött.

A rangadó előtt Martinov Lili nyilatkozott:

- Szeretnék jó teljesítményt nyújtani és hozzásegíteni a csapatot egy újabb győzelemhez. Az előző mérkőzés előtt kicsit izgultam, de a csapattársaknak és a jó csapatteljesítménynek (főleg a védekezésnek) köszönhetően játék közben ez eltűnt. Természetesen nyerni megyünk Nagyatádra, de nem lesz könnyű, mert alapembereink közül többen sérültek. Mindenképpen biztató, hogy jövünk kifelé a hullámvölgyből és ez remélhetőleg erőt ad, hogy Nagyatádról elhozzuk a két pontot.

A mérkőzés szombaton este hat órakor kezdődik, az eredményről természetesen beszámolunk.

Erdélyi Bianka - Fotó: Dömse Zoltán