Ezüstérmesek lettek a PMSC-s örökifjak - Megyeri Károly most az oldalvonal mellett osztogatott

2019. január 14. hétfő 13:47

Ezüstérmesek lettek a PMSC-s örökifjak - Megyeri Károly most az oldalvonal mellett osztogatott

Második helyen végzett a PMSC öregfiú-csapata a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban megrendezett 27. Gabora Gálán. 

 

Döntetlennel kezdte a múlt szombaton 27. alkalommal megrendezett Gabora Gálát a PMSC öregfiúk-csapata, amely csoportjának első összecsapásán 1-1-re végzett a Hotel Salgó alakulata ellen Salgótarjánban. 

A piros-feketék találatát Lehota Tibor gólpasszából Hergenrőder Tamás szerezte. Az oldalvonal mellett Megyeri Károly és Bodnár László dirigálta pécsiek a folytatásban 4-1-es győzelmet arattak a Szombathelyi Haladás ellen. A vasiak hálójába Lehota Tibor, Hergenrőder Tamás, Pataki Tamás, illetve Nagy Ervin talált be.

Ezt követően a torna egyik legnagyobb esélyesének tartott Ferencvárosi Sasok gárdájával mérkőztek meg a baranyaiak, akiket Lipcsei Péterék szinte a kapujuk elé szegeztek, ám a zöld-fehérek helyzetei minden esetben elkerülték a kaput. Majd az utolsó percben előrukkoltak a mecsekaljaiak, és Pataki Tamás a bal sarokba lőtte a mérkőzés egyetlen gólját. Ezután jöhetett a mindent eldöntő összecsapás, amely izgalmas, változatos, és nem mellékesen gólgazdag csatát hozott a ZTE ellen.

A fináléban Papp Tamás révén a zalaiak szereztek vezetést, de aztán Lehota Tibor lövése Marian Slukaról öngólt érően a hálóba került. Kisvártatva Kocsárdi Gergely visszaállította a kék-fehérek előnyét, de aztán Hergenrőder Tamás és Pataki Tamás góljaival fordult a kocka. Ekkor a zalaegerszegiek nagy hajrát nyitottak, és Nikitscher Norbert, Orbán Norbert, majd Vörös Miklós találataival 5-3-ra megnyerték döntőt, míg a PMSC öregfiúk-csapata ezüstérmes helyen végzett a Gabora Gálán, amelynek bevételét - több mint hárommillió forintot - a salgótarjáni Jó Pásztor Római Katolikus Óvoda kapja.

- Gabora János meghatódva köszönte meg, hogy bevállaltuk a szereplést és ki merem mondani, közönségsikert arattunk - mondta Megyeri Károly, csapatvezető. - A pályán és azon kívül is kiváló egységként működtünk. Az elején nehezen kaptuk el a fonalat, de később az FTC ellen fontos győzelmet szereztünk. A mindent eldöntő mérkőzésen egy meglepően fiatal ZTE-vel játszottunk, a végére kissé elfogytunk és nem sikerült a bravúr. Remek élmény volt részt venni a tornán, büszke vagyok a fiúkra és ezúton is köszönjük a meghívást - tette hozzá a PMSC csapatvezetője.

Forrás: PMFC - Fotó: Hegedűs Márk