Ez egyenesen elképesztő: hát nem még a Győrt is elverték női kéziseink?!

2017. február 18. szombat 21:04

Ez egyenesen elképesztő: hát nem még a Győrt is elverték női kéziseink?!

Újabb bravúrt bemutatva a női kézilabda NB I/B-ben szombaton a Győri Audi ETO KC II.-t is legyőzték lányaink. Tovább tart a szárnyalás, csodálatosan szerepel a Mohácsi TE a bajnokságban.  

„Vállalható vereséget szenvedett a csapat", nyilatkozta a mohácsiak trénere tavaly szeptember 17-én, amikor 27-20-ra kikapott az MTE a Győr otthonában. Mást nem is mondott, de azért ez a fél mondata is árulkodó volt: nem is nagyon számított másra, talán nem is hitt abban, hogy ponttal távozhattak volna a Kisalföldről, ahova - valljuk meg - valóban nem nyerni szoktak járni lányaink.

De azóta már minden más. A csapat egészen biztosan.

Sorozatban jönnek a bravúrok, s ami legalább ilyen fontos, hál' Istennek a kötelezőnek vélt sikerek sem maradtak el. A tavaszt Bükön, a Haladás otthonában indították győzelemmel a lányok (edzőnk szerint: „első meccsnek jó volt"), ami a negyedik (!) helyet eredményezte a tabellán.

És az már egészen biztos, hogy ott is maradunk legalább egy hétig, mivel a Győr második csapatát is megvertük idehaza szombaton.

Akárcsak egy hete, ez a meccs sem indult könnyen, az élvonalbeli játékosai nélkül érkezett vendégek szereztek előnyt, az első mohácsi gólra az 5. percig kellett várni. Hétméterest, ziccereket is hibáztak az első negyedórában a lányok, de a védekezés - hogy is mondjuk - sem volt az igazi.

A gondokat tetézte, hogy Schmidt húsz perc alatt begyűjtött két kétpercest, de aztán mégis sikerült előbb felzárkózni, majd kihúzni döntetlennel a félidőt.

A második harminc perc elején továbbra is felváltva estek a gólok, fej-fej mellett haladtak a csapatok, 14-14 után viszont már végig vezettünk, s egyre inkább elhúztunk.

Kiss (képünkön) kapus nagyon nagy volt, Zsolt, Kaló is hozta a „szokásost" (szóval az extrát), de mindenki hozzátette a magáét. Tényleg.

A végén igazából már csak arra figyeltek a lányok, hogy maradjon a közte hét úgy, hogy kevesebb kapott góllal zárják a meccset, mint Győrben, s ez végül sikerült is.

Ennek azért volt, van különös jelentősége, mert pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények számítanak, s azzal, hogy így alakult, ahogy, a vendégeket ebben az esetben (is) előznénk.

Jövő pénteken ismét idehaza játszunk, úgyhogy tessék jönni szurkolni - a Csurgó ellen a busókra is számítanak a lányok.

Mohácsi TE - Győri Audi ETO KC II.: 26-19 (10-10)

Mohácsi TE: KISS - Bozsovics 4 (1), ZSOLT 9 (4) KALÓ 6, Székely 2, Farkas 4, Rosenberger
Cs.: Balogh, Schmidt, Erdélyi 1

Máté Balázs - Fotó: Dömse Zoltán