Egy jó félidő, Martinov Lili parádéja is kevés volt, újabb vereséget szenvedtek a kézisek

2017. november 19. vasárnap 19:43

Egy jó félidő, Martinov Lili parádéja is kevés volt, újabb vereséget szenvedtek a kézisek

Tovább tart az MTE 1888 vesszőfutása a női kézilabda NB I/B-ben, ezúttal a jóval esélyesebb Nemzeti Kézilabda Akadémia vitte el a két pontot Mohácsról. A tizenhat éves kapus, Martinov Lili parádés teljesítményt nyújtott, két hetes mellett ziccerek sorát is hárította. 


A szezon egyik legnehezebb mérkőzésére készültek a mohácsi lányok, a bajnokságban második helyen álló, eddig mindössze egy vereséget szenvedő NEKA ellen senki sem mehet biztosra.

Az első félidő ennek dacára egészen jól alakult, 3-1-es hazai vezetéssel indult a mérkőzés, majd a vendégek öt gólt szereztek úgy, hogy közben egyet sem kaptak. Az MTE azonban nem adta fel, sikerült felzárkózni, aztán a vezetést is megszerezve egygólos előnnyel mehettek a szünetre a mohácsiak.

Mindebben kiemelkedő szerepe volt Martinov Lilinek: a tizenhat éves kapus két hetest, valamint ziccerek sorát hárította, parádés teljesítményt nyújtott!

A második félidőben viszont már ő sem tudott segíteni. A mohácsiak rengeteget hibával játszottak, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, ha pedig el is jutottak ziccerekig, azok kimaradtak. Előfordult, hogy a kaput sem sikerült eltalálni...

Mindezt könyörtelenül kihasználta a nagyon jó erőkből álló ellenfél, s végül sima, hatgólos győzelmet arattak.

Sajnos tovább tart a Mohács nagyon rossz szériája, az elmúlt hét fordulóban egy győzelem és egy döntetlen mellett öt vereséget szenvedtek a lányok.

Az őszi szezonból már csak három mérkőzés van hátra, ahhoz, hogy nyugodtabban teljen majd a téli szünet, ezeken el kellene kezdeni a pontok gyűjtését. Erre már a jövő héten is kínálkozhat esély, hiszen az eddig nyeretlen, nulla pontos VKLSE Győrhöz utaznak a lányok, ott szinte kötelező a győzelem. Nem úgy két hét múlva, amikor a bajnoki cím egyik várományosa, a Mosonmagyaróvár fogadja a mieinket, na, az biztosan nem lesz könnyű kirándulás, és nem is csak a nagy távolság miatt.

A szezonzáróra aztán itthon, a Marcali ellenében kerül majd sor - abban egyelőre csak reménykedni tudunk, hogy azt a találkozót nem „kiesési rangadóként" kell majd beharangoznunk.

Mohácsi Torna Egylet 1888 - NEKA 19-25 (11-10)
MARTINOV - Bozsovics, Zsolt (képünkön) 3 (1), Kaló 4, GRÜNFELDER-TÓTH 4, Udvardi 4 (1), Ladics 1
Csere: Farkas 1, Erdélyi, Rittlinger, HAHNER 2

M. B. - Fotó: Dömse Zoltán