Drámai csatában lett oda a mohácsiak veretlensége, elvitte a két pontot a Szombathely

2017. október 07. szombat 20:51

Drámai csatában lett oda a mohácsiak veretlensége, elvitte a két pontot a Szombathely

Elképesztő küzdelmet hozott a két, eddig veretlen csapat találkozója: bár az MTE felállt a padlóról, s aztán a győzelemhez is nagyon közel állt, végül a vendég szombathelyiek diadalmaskodtak. A női kézilabda NB I/B egyik bajnokesélyesét láthattuk szombaton este Mohácson, s egyáltalán nem vallottak szégyent a hazaiak. Sőt. 


A csarnokba menet bizony nagyon sokan kémlelték az eget szombaton késő délután Mohácson. S nem azért, mert a bőrüket féltették, hanem azért, mert attól tartottak, hogy megismétlődik a keddi malőr, amikor is a kitartóan zuhogó esővel szemben feladta a küzdelmet a tető, s a víz befolyt a játéktérre. Az a meccs (MTE-NEKA: 30-30 a kupában, a döntetlennel a vendégek jutottak tovább) félbe is szakadt, s bár utóbb aztán folytatódott, ki tudja, mi lett volna, ha nincs a közjáték.

Most szerencsére ilyen veszély nem fenyegetett, nyoma sem volt esőnek, mégis ijesztően kezdődött a bajnoki cím egyik várományosa, a Szombathelyi KKA elleni összecsapás.

Bár Dittrich Zsófia büntetője révén még vezettünk, nem tartott sokáig az öröm. A hazai csapatnál szinte semmi nem működött, se védekezésben, se támadásban, s ugyan Kiss Orsolya a kapuban szállította a bravúrokat, a vendégek egyre inkább elhúztak. Ekkor úgy tűnt, ezt a meccset bizony nagyon simán behúzzák a vendégek.

Ám mégsem lett sima. Végre cseréltünk, pályára lépett a hazaiak ikonja, a csapatkapitány Zsolt Krisztina, aki még most, jelenlegi állapotában (súlyos sérülésekkel bajlódva) is, már puszta jelenlétével is tartást, hitet ad az MTE-nek.

El is kezdtük a felzárkózást, a játékosok, a közönség is tűzbe jött, az egál is látótávolságban, két gólra volt, amikor a mohácsiak jelenlegi edzője, Borbándi István időkérésével megakasztott egy ígéretes hazai támadást. A furcsa jelenet után nem sikerült a gólszerzés, a vendégeknek viszont igen, s aztán már nem is volt komolyabb válaszunk, háromgólos hátrányban vonultunk a szünetre.

Na de utána!

Mintha egy másik mérkőzés kezdődött volna, a mohácsiak elképesztő lendülettel és akarattal vetették magukat a küzdelembe, aminek meg is lett az eredménye.

Fokozatosan ledolgoztuk a hátrányt, Kaló Zsófia extrát nyújtott, Kiss sokáig mindent fogott, Farkas Anita csodás gólokat szerzett szélről, Székely Katalin pedig majdnem minden büntetőt értékesített.

A végjátékban azonban sajnos kihagyta a talán legfontosabbat (de előtte nyolcat bedobott, úgyhogy kalapot le), utána pedig a kiválóan játszó, s kiváló játékosokat felvonultató vendégek pedig visszavették a vezetést, amit meg is őriztek.

Drámai csata volt, amiből sajnos most nem a Mohács jött ki győztesen, de sebaj: ha az élcsapatok ellen így tudunk játszani, sok gondunk nem lesz a bajnokságban.

Mohácsi Torna Egylet 1888 - Szombathelyi KKA 28-29 (11-14)
MTE:
Kiss - Bozsovics 1, KALÓ 7, SZÉKELY 9 (8), Grünfelder-Tóth 1, Udvardi 2, Hahner 1
Csere: Zsolt 2, Balogh, Farkas 3, Ladics 1, Dittrich 1 (1)

Máté Balázs - Fotó: Dömse Zoltán