Dávodon rendezett edzőtábort az MTE Karate Szakosztálya, a vezetőedző is sikeres vizsgát tett

2018. július 17. kedd 15:46

Dávodon rendezett edzőtábort az MTE Karate Szakosztálya, a vezetőedző is sikeres vizsgát tett

A nemzetközi WADO JUKU Karate Szövetség Dávodon tartott nyári edzőtábort, amelyet a Mohácsi Torna Egylet 1888 Karate Szakosztálya szervezett. A tábor végén övvizsgát tettek a növendékek, sőt, a vezetőedző, Dallos Éva is, aki a fekete öv 4. dan fokozatot érte el, ami kimagasló teljesítménynek számít. 


A táborban angol, ír, olasz és magyarországi egyesületek tagjai vendégeskedtek.

Nem éppen könnyed, laza kikacsolódásról szólt az együttlét: a korai ébresztőket bemelegítés és futás után Bo-Jitsu edzés követte, ahol bottal vívott harcművészeti technikákat sajátíthattak el a részvevők.

Minden délelőtt és délután kétórás szemináriumot tartott Yoshihiko Iwasaki 10. Danos japán nagymester, ahol a tradicionális Wado-Ryu technikákat gyakorolta a csapat.

Ezek mellett sok, Japán történelmét és a karate szellemiségét felvillantó történetet is hallhattak tőle a tábor lakói. Ezek egyike a japánok és a mongolok közötti háborúról szólt, azt példázva, mennyire fontos a harcművészet során a támadások előli kitérő mozdulat, hiszen ennek sikeres alkalmazása vezette a túlerőben lévő mongol sereg ellen győzelemre a japánokat.

A nagymester munkáját a 8. danos, Angliából érkezett George Grimes mester segítette, aki a színes öves vizsgára készítette fel a csapatot.

A tábor programjait színesítette a KATA egyéni formagyakorlatokból megrendezett verseny, ahol több kategóriában mérkőztek meg a résztvevők egymással.

Az edzőtábor végén az övvizsgázók sorakoztak fel ahol az alábbi sikeres eredmények születtek:

Citrom övre sikeres vizsgát tett: Rittlinger Viktória, Varga Alexa, Pópé Benjámin;

Narancs övre sikeres vizsgát tett: Buchamer Milán, Jáhn Dominik, Königsfelder Ferenc, Mészáros Szilvia, Buchamer Attila, Belló Zalán, Jónás Ákos;

Kék övre sikeres vizsgát tett: Mikóczi András, Bagin Tibor;

Barna övre sikeres vizsgát tett: Csizmadia Máté (aki 5 éves korától jár edzésre és aki nagy utat tett meg, hogy ezt a fokozatot elérje.)

A színes övre vizsgázók mellett a szakosztály vezetőedzője, Dallos Éva is megmérettetésen vett részt. A mesterek előtt az újabb dan-fokozatát sikerült megszereznie, ezzel a fekete öv 4. dan-fokozatot érte el.

Az eredménnyel és a példamutató küzdelmével a több mint kétórás vizsga során a tanítványok számára is követendő példát mutatott. Magyarországon ez kiemelkedő teljesítmény a női karate osztály körében.

A sikeres vizsgákat és a tábort az utolsó estén Sayonara-partival zárta a csapat, ahol a külföldi vendégekkel együtt ünnepelt mindenki, bizonyítva a magyarok példás vendégszeretetét.

EQM