Dárdai: nem leszek többé szövetségi kapitány

2019. szeptember 10. kedd 18:30

Dárdai: nem leszek többé szövetségi kapitány

Nem szeretne többet válogatottat irányítani Dárdai Pál, a magyar nemzeti csapat korábbi szövetségi kapitánya.

 

 

 

A Hertha BSC-től május végén távozott tréner a Kicker című német szaklapnak adott interjúban elmondta, számára a rendszeres napi munka a megfelelő, és nem a szövetségi kapitányi elfoglaltság. „A válogatott már a múlté, nem leszek többé szövetségi kapitány - sem Magyarországon, sem máshol" - jelentette ki a 43 éves edző, aki 2014 szeptemberétől 2015 júliusáig irányította a magyar nemzeti együttest, és akinek jelentős szerepe volt abban, hogy a Geráék kijutottak a 2016-os Európa-bajnokságra.

Dárdai négy és fél évig volt vezetőedző a berlini klubnál, távozása óta szabadságát tölti, jelen állás szerint 2020-ban tér vissza a Hertha utánpótlás-akadémiájára. A tréner az interjúban elmondta, el tudja magát képzelni másik Bundesliga-csapat trénereként.

„Játékosként majdnem minden nyáron voltak ajánlataim, de mindig hűséges maradtam a Herthához. Edzőként viszont már más a helyzet."

A magyar edző elárulta, sikerült feltöltődnie a főként a Balatonnál töltött nyáron, ennek ellenére nincs az az érzése vagy vágya, hogy már holnaptól újra edzősködjön. „Ez a szünet volt a legjobb, ami történhetett velem."

MTI - Fotó: MTI/Kovács Tamás (archív)