Csak a szokásos: megint az akadémisták jönnek szembe a mohácsi lányokkal a kupában

2017. október 02. hétfő 17:09

Csak a szokásos: megint az akadémisták jönnek szembe a mohácsi lányokkal a kupában

Zsinórban harmadszor lesz a NEKA a Mohács ellenfele a kézilabda Magyar Kupában kedden este. Ezekből az összecsapásokból eddig az akadémisták kerültek ki győztesen, itt van tehát az ideje, hogy ezúttal forduljon a kocka.  

A női kézilabda Magyar Kupa első fordulójában Marcaliban léptek pályára a mohácsi lányok, ahol nagyon magabiztos, tízgólos győzelmet arattak, ezzel továbbléptek a második körbe. A szövetség a héten el is készítette a párosításokat, melynek értelmében a következő ellenfél a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata lesz. Így három éven belül harmadszor kerültek össze a felek a kupában.

2015-ben Mohácson rendezték az első párharcot, ahol már a félidőben hat volt a vendégek előnye, végül hét góllal bizonyultak jobbnak, a Mohács pedig ezzel befejezte a sorozatot. A NEKA ezután Kozármislenyben győzött szintén hét góllal, majd a negyedik fordulóban hazai pályán a Siófok ellen esett ki, de mindössze egy találaton múlt a meglepetés.

2016-ban már Borbándi István, az MTE jelenlegi edzőjének vezérletével Balatonbogláron játszottak a felek a Magyar Kupa második fordulójában, ahol a félidei ötgólos hátrány végül kilencre nőtt, így ismét az akadémisták intettek búcsút a Mohácsnak. A NEKA aztán a következő körben nagy meglepetésre Szekszárdon elvérzett.

A sors fintora, hogy az idei kiírásban pont a Tolna megyeiek ellen kezdtek és jutottak tovább a második körbe, ahol ahhoz a Mohácshoz látogatnak, akik eddig veretlenek a bajnokságban és három forduló után a tabella harmadik helyén állnak.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia is jól szerepel eddig a másodosztályban, hiszen két magabiztos győzelmet csupán egy egygólos vereség követett a Szombathelyi KKA otthonában. Borítékolható, hogy a keddi mérkőzésen két jó formában lévő csapat küzdelmét láthatjuk majd.

A mérkőzést este hat órakor rendezik a Mohácsi Városi Sportcsarnokban.

E. B.