Bemutatkozott Pávkovics Bence az Egyesült Államokban, az El-Pasó-i Lokiban

2023. március 12. vasárnap 10:53

Bemutatkozott Pávkovics Bence az Egyesült Államokban, az El-Pasó-i Lokiban

Ezen a hétvégén elrajtolt az Egyesült Államokban a másodosztálynak számító (bár nincs közvetlen kapcsolat, feljutás, ill. kiesés a két liga között) USL Championship is, melyben bemutatkozott az itthon válogatott kerettagságig jutó, legutóbb a DVSC-ben futballozó 25 éves védő, mohácsi Pávkovics Bence, aki végigjátszotta az El Paso Locomotive FC 1-0-ra elveszített hazai meccsét, számolt be róla a Nemzeti Sport.

 

 

 

 

A 25 éves Pávkovics Bence - aki legutóbb tavaly május 15-én lépett pályára, debreceni szerződésének lejárta után nem igazolt sehová - néhány hete igazolt az Egyesült Államok profi bajnoki rendszerének második osztályába, a USL Championshipbe,  az El Paso Locomotive FC a 2023-as idényre szerződtette a mohácsi labdarúgó.

A USL-hez (United Soccer League) tartozó texasi klub vezetőedzője korábban az „El Pasó-i Loki" hivatalos honlapján üdvözölte a magyar futballista szerződtetését.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Pávkovics személyében a magyar első osztályból igazolhattunk középső védőt - fogalmazott a vezetőedzői és a technikai igazgatói posztot is betöltő Brian Clarhaut. - Minden megvan benne, amire szükségünk van: atletikus, gyors és jól bánik a labdával. Várjuk, hogy a tapasztalataival a segítségünkre legyen, biztosak is vagyunk abban, hogy jelenléte meglátszik majd a csapat teljesítményén."

A Locomotive fiatal klub, 2018-ban alapították, és keretében argentin, spanyol és svéd légiós éppúgy található, mint ausztrál, mexikói, salvadori vagy ukrán. A 27 csapatos, két csoportos USL Championship legutóbbi idényében a Nyugati csoport nyolcadik helyén végzett az El Paso, éppen csak lemaradt a playoffról.

 

EQM