Bár a győzelem sem volt egyszerű a Haladás otthonában, simább volt, mint az utazás

2017. szeptember 23. szombat 19:23

Bár a győzelem sem volt egyszerű a Haladás otthonában, simább volt, mint az utazás

Viszontagságos, majd' hatórás utazás után némi késéssel érkeztek meg az MTE női kézisei soros ellenfelük, a Haladás répcelaki otthonába. Ilyen előzmények után pláne nagyon dicséretes, hogy a pályán végül is minden rendben volt, s kilencgólos győzelemmel a tarsolyukban vághattak neki a hazafelé tartó, nem különben hosszú útnak a lányok.  


Azt már a sorsolás elkészítésekor tudni lehetett, hogy ebben a szezonban az ellenfelek mellett a kilométerekkel is meg kell küzdenie a női kézilabda NB I/B-ben szereplő MTE-nek, hiszen például Szombathelyre, Győrbe, Mosonmagyaróvárra is el kell utazniuk, ezek a városok pedig nem éppen a szomszédban vannak.

Mint ahogy Répcelak sem, ahol a szombati soros ellenfél, a Haladás játssza hazai mérkőzéseit.

Ennek megfelelően már fél kilenckor útra kelt a csapat, azonban első nekifutásra csak Somberekig jutottak, ahol lerobbant a buszuk. A jármű annyit még kibírt, hogy visszamenjenek vele Lánycsókig, ahol aztán átszálltak egy másikba, de ekkor már másfél órás késésben voltak. Az ebédnél szintén adódott egy kis gond, a kiszemelt egységben sokáig tartó küzdelmet folytatott a személyzet az áfás számlával, így végül a késedelemből tényleg késés lett, de szerencsére a vendéglátók sportszerűek és megértőek voltak.

Ilyen előzmények után kellett megnyerni a csatát, hiszen egyértelműen a két pontért mentek a lányok.

Az első félidőben azonban ez egyáltalán nem ígérkezett simának, sajnos nagyon sok hiba akadt a játékunkban - ezek többsége minden bizonnyal a majd' hatórás utazásnak tudható be.

Helyzetek sokaságát hagytuk ki, a kapuban Kiss Orsolya viszont megint elemében volt, nagyon komoly védéseket mutatott be, így neki is köszönhetően háromgólos előnnyel mehettek a lányok a szünetre.

A második harminc percben fokozatosan sikerült növelni az előnyt, nagyon hajtottak, küzdöttek a mohácsiak, aminek meg is lett az eredménye. A meglehetősen hosszúra nyúlt félidőben (sokat állt a játék különféle okok miatt) a játékvezetők is főszereplővé léptek elő, mindkét csapat úgy érezte, kárukra tévednek többet, a hazai szurkolók persze ki is fejezték nemtetszésüket, még a meccs után is: gúnyos tapssal jutalmazták a párost.

Na de a lényeg a lényeg, végül kilencgólos győzelemmel térhetnek haza a lányok, így három forduló után továbbra is veretlenek, két győzelem és egy döntetlen áll az MTE neve mellett.

Szombathelyi Haladás - Mohácsi Torna Egylet 1888 25-34 (12-15)

MTE:

KISS - ERDÉLYI 6, Kaló Zsófia 2, SZÉKELY 5 (1), Grünfelder-Tóth Alexandra 1, UDVARDi 6, Hahner Dóra 3
Csere: Martinov - Ladics 2, Farkas 1, Zsolt 1, BALOGH 4, Dittrich 3 (3), Horváth

Máté Balázs