Az utolsó pillanatban bukott két pontot a PMFC

2019. március 11. hétfő 09:08

Az utolsó pillanatban bukott két pontot a PMFC

A PMFC NB III-as labdarúgócsapata kétszeri vezetése ellenére 2-2-es döntetlenre végzett hazai pályán az Iváncsa KSE gárdája ellen. 

 

 

Az NB III Közép-csoport 18. fordulójában a PMFC első tavaszi hazai mérkőzése alkalmával szépszámú közönsége előtt fogadta az Iváncsa KSE gárdáját. A találkozót a piros-feketék kezdték aktívabban, ami főleg a helyzetek számában mutatkozott meg.

A 6. percben Kálmán Szilárd szabadrúgása szállt el veszélyesen a vendégkapu felett, nem sokkal utána pedig Fujsz Richárd éles szögből leadott lövését tolta ki Dániel Csaba.

Bő húszpercnyi játékot követően aztán megszerezte a vezetést a piros-fekete együttes. A 21. percben a Danijel Romic ellen elkövetett tizenhatoson belüli szabálytalanság miatt Tamási Patrik játékvezető 11-est ítélt a mecsekalajaik javára. A büntetőt Koller Krisztián végezte el, akinek lövését a vendégek kapusa elsőre kivédte, a kipattanót viszont már a védtelenül maradt hálóba passzolta a házigazdák csapatkapitánya, 1-0!

Túl az első harminc percen aztán a világoszöld mezes vendégek előtt adódott egyenlítési lehetőség, ám Kovács Benedek és pécsi védők együttes erővel útját állták a bal alsóba tartó labdának. Nem sokkal ezután Juhász László közeli lövését védte be kis híján Dániel Csaba, akinek még a gólvonal felett sikerült megfognia a labdát. Újabb komolyabb helyzet már nem alakult ki, a pécsiek így egygólos előnnyel mehettek szünetre.

A fordulást követően sem változott sokat a meccs képe, jobbára Vas László tanítványainak akarta szerint folyt a találkozó. A 48. minutumban Geiger Norbert életerős lövése a keresztlécről pattant fölé. Az összecsapás végéhez közeledve felpörögtek az események, a 77. minutumban Büki Baltazár szabadrúgása nyomán talált utat a labda a hazai hálóba, 1-1. Egy percre rá Geiger Norbert közeli góljával viszont ismét vezetéshez jutott a PMFC.

Az izgalom viszont a továbbiakban sem hagyott alább, a 86. percben a játékvezető kezezés miatt a vendégeknek ítélt büntetőt, Kovács Benedek azonban kivédte Büki Baltazár 11-esét.

Ezzel úgy tűnt, megszerzi szezonbeli első győzelmét a pécsi együttes, ám a drámai véghajrában és egy 94. percben szerzett igencsak szerencsésnek mondható találattal 2-2-es döntetlenre mentette a találkozó végeredményét az Iváncsa KSE csapata.

NB III Közép-csoport, 18. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Tamási Patrik.

PMFC - Iváncsa KSE 2-2 (1-0)
Gsz.: Koller (21. - büntetőből), Geiger (78.), ill. Büki (77.), Hujber (94.)

PMFC: Kovács - Valkovszki, Romic, Katona, Varga - Kálmán (Kónya, 62.), Koller (Péter, 91.), Erdős, Fujsz (Kiss, 67.) - Juhász, Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Iváncsa KSE: Dániel - Balogh, Szellák (Berényi, 61.), Hujber, Varga, Szauter (Miklósvári, 74.), Pribék, Cseszneki, Aradi, Madarász, Büki. Vezetőedző: Domján Attila.

Forrás: PMFC