A védekezés rendben van, góllövésben azonban még fejlődniük kell a mohácsi focistáknak

2017. december 28. csütörtök 09:22

A védekezés rendben van, góllövésben azonban még fejlődniük kell a mohácsi focistáknak

A tabella harmadik helyén várja a tavaszi szezon kezdetét a Mohácsi Torna Egylet 1888 megye I.-es férfi labdarúgócsapata. Az edző, Székely István lapunknak értékelte az őszt, s elmondta, miben szeretné, ha fejlődést produkálnának játékosai. 

- Egy-két meccs kivételével elégedett vagyok a csapat teljesítményével és a hozzáállással. Igyekszünk minél szebb és hatékonyabb játékra törekedni, de ez sajnos nem mindig jön össze - fogalmazott Székely István.

Úgy véli, annak ellenére, hogy negyvenegy gólt szereztek ősszel (ezzel fej-fej mellett állnak a tabella első helyén telelő Pécsváradi Spartacus SE csapatával, akik szintén ennyiszer zörgették meg a hálót), még van hova fejlődniük a gólgyártásban.

- Azt nem vehetjük alapul, hogy negyvenegyszer találtunk be, hiszen annak a felét egy csapatnak, a Bodának lőttük, s, ha azt leszámítjuk, nem rúgtunk sok gólt. Viszont az a jó védekezésünket bizonyítja, hogy a mi kapusainknak kellett a legkevesebbszer a hálóba nyúlniuk a bajnokságban.

A szezon kezdetén az első hat hely valamelyikét célozták meg a mohácsiak, akik jelenleg a harmadik helyen töltik a pihenőjüket.

- Sokat fejlődtünk az elmúlt fél évben, de nem dőlhetünk hátra, mert rengeteg munka vár még ránk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Örülnék neki, ha a bajnokság végére is megtartanánk a harmadik helyet, úgy gondolom, akkor mindenki maximálisan elégedett lenne.

A csapat a felkészülést január 8-án kezdi meg, s a téli alapozás során több edzőmérkőzés is vár majd rájuk, amelyeket NB III-as csapatokkal vívnak meg.

D. Zs.