A meccs, ahol a döntetlen is kevés volt: az elemek és a versenyszabályzat legyűrték a lányokat

2017. október 03. kedd 23:14

A meccs, ahol a döntetlen is kevés volt: az elemek és a versenyszabályzat legyűrték a lányokat

Drámai küzdelemben 30:30-as eldöntetlennel ért véget a Magyar Kupában a Mohácsi TE és a NEKA összecsapása kedden este. A kiírás értelmében a döntetlennel a vendégek jutottak tovább. A mérkőzésen több mint harminc percet állt a játék, mivel a mohácsi csarnok tetőszerkezete a lányokkal ellentétben feladta a küzdelmet, az odakint szakadó eső befolyt a játéktérre. 


Maga a mérkőzés sem indult jól, a mohácsiak védelmében rendre megtalálták a réseket a vendégek, az akadémisták a tizedik percre már háromgólos előnyre tettek szert.

A hazaiak futottak az eredmény után, a 25. percben össze is jött az egyenlítés, ismét nyílt volt a mérkőzés, annak dacára is, hogy a NEKA újra kétgólos előnybe került.

Ám ekkor - ezen a szinten - egészen elképesztő dolog történt: az odakint szakadó eső befolyt a tetőről a játéktérre. A játékot megállították, a versenybírók megvizsgálták az esetet, majd a hivatalos eljárást követve 33 perc szünetet rendeltek el.

Kétséges volt, hogy egyáltalán folytatódhat-e a mérkőzés, de végül kívülről felhúztak egy újabb ponyvát a tetőre, ami valamennyire visszafogta a beázást, így végül engedélyt adtak a folytatásra.

Aztán a pályán is folytatódtak az izgalmak. A játékrész felénél három góllal is vezettünk, de a NEKA két perccel a vége előtt utolért bennünket, majd ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést, mire 35 másodperccel a vége előtt válaszolni tudtak.

Az MTE jelenlegi edzője, Borbándi István 17 másodperccel a vége előtt még időt kért, de nem sikerült bevinni utána a győztes találatot, a lövési kísérletünk a sáncról levágódott.

És ezzel vége is volt.

A döntetlen a versenykiírás értelmében tökéletesen megfelelt a vendégeknek, hiszen azonos osztályú csapatoknál ezzel ők mehettek tovább.

A meccs krónikájához tartozik még, hogy nemcsak az időjárás, hanem a két játékvezető ténykedése is kiverte a biztosítékot, többször is olyan szituációkban hozták vissza a NEKÁ-t a meccsbe, ami felháborító volt a kitartó közönség számára is, az első félidőben például úgy fejbe verték Kaló Zsófiát (képünkön), hogy egyszerűen érthetetlen, miért maradt el a piros lap.

Mohácsi Torna Egylet 1888 - NEKA 30-30 (16-16)
MTE:

Kiss - Bozsovics 2, KALÓ 4, Székely 1, Grünfelder-Tóth 4, UDVARDI 9 (2), Hahner
Csere: Balogh, Zsolt 1, Dittrich 6 (6), Ladics 3, Erdélyi, Horváth

 


 

M. B.