A második helyen végeztek a megyebajnokságban a kosarasok, nem sikerült a címvédés

2018. június 15. péntek 14:59

A második helyen végeztek a megyebajnokságban a kosarasok, nem sikerült a címvédés

A második helyen végzett a Mohácsi Torna Egylet 1888 férfi kosárlabdacsapata az Egyed Mihály Baranya Megyei bajnokságban, a döntőben a Kozármisleny csapatától kaptak ki 86-60-ra. A játékos-edzőt, Oszvald Lászlót kérdeztük az elmúlt szezonról, az elveszített bajnoki döntőről és a jövőbeli tervekről.   

- Mennyire volt reális a döntőben elszenvedett nagyarányú vereség?

 

- Aki követte az idei bajnokságot, az tudhatja, hogy a két csapat között nincs ekkora különbség. Az alapszakasz során szoros mérkőzéseket játszottunk a Kozármisleny gárdájával, igaz, ott is mindkét alkalommal ők örülhettek.

- Az első játékrész még döntetlen volt, mi történt a másodikban?

- Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott. A másodikban dekoncentrálttá váltunk és a játék minden elemében sikerült fölénk kerekednie az ellenfélnek. Elvesztettük a lepattanócsatát, jobb százalékkal dobtak, és az eladott labdáinkat rendre kosárral büntették.

- Hogyan értékelné a szezont?

- Egész évben rengeteg probléma hátráltatta a csapatunkat. Sérülések, illetve játékosok egyéb elfoglaltsága miatt nem mindig tudtunk teljes létszámmal készülni a mérkőzésekre, és ez meg is látszódott a játékunkon. 

- Ennek fényében mennyire elégedett a helyezéssel?

- A második hellyel, a döntőbe jutással elégedett vagyok, hiszen a szezon kezdetén felállított célunkat sikerült elérnünk.

- Győzelem esetén, ha az első helyen végeztek volna, vállalták volna az eggyel magasabb osztályt?

- Az NB II-ben való indulásra a közeljövőben jelenleg nincs reális esély. Ez továbbra is a hosszútávú céljaink között szerepel.

- Lehet tudni már valamit a jövő évi keretről?

- Mindenképpen szeretnénk a csapat magját egyben tartani. Van pár poszt az idei keretben, ami erősítésre szorul. Szeretnénk új játékosokat igazolni.

- Hogy halad az ifjú kosárlabdázók toborzása?

- Jelenleg mintegy huszonöt fővel folynak az utánpótlás edzések. Ez a létszám folyamatosan bővül. Toborzás legközelebb a nyári szünet után, szeptemberben várható. Továbbra is várjuk azoknak a gyermekek jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni a kosárlabdázást.

Képünkön: hátsó sor balról jobbra: Zugó Dániel, Orbán András, Kapcsa Viktor, Kónya Tamás, Schäffer Balázs, Józsa-Dénes Máté. Első sor balról jobbra: Németh András, Nagy László Gábor, Brandt Viktor, Kiss Martin, Bodor Balázs, Oszvald László.

D. Zs.