A játéktól búcsúzott, de maradt szeretett csapatánál a mohácsi női kézilabdázás ikonja, Zsolt Krisztina

2018. október 10. szerda 17:30

A játéktól búcsúzott, de maradt szeretett csapatánál a mohácsi női kézilabdázás ikonja, Zsolt Krisztina

Bár még mindig csak huszonhat éves, az előző idény végén úgy döntött a Mohácsi TE 1888 női kézilabdacsapatának kapitánya, Zsolt Krisztina, hogy a sorozatos sérülések miatt egészsége megóvása érdekében felhagy a játékkal. Edzőként azonban nem búcsúzik, a serdülő és az ifjúsági csapatnál is folytatja a munkát, előbbiekkel nem mellesleg a másodosztály bajnokaként zárta az előző szezont. 

 

Egy korszak lezárult a mohácsi női kézilabdázásban. Szeptember 15-én, az első hazai bajnoki mérkőzés előtt hivatalosan is elbúcsúztatták a Mohácsi TE NB I/B-s női kézilabdacsapatának kapitányát, Zsolt Krisztinát. 

A közönség vastapssal köszönte meg a több mint kilencszáz gólt, amit szeretett egyesületében játszva szerzett, s a rá jellemző, csupa szív játékot, valamint egy már-már elveszni látszó jellemvonást, a hűséget. A klubhoz, a városhoz.

Zsolt Krisztina Mohácson kezdett el kézilabdázni, kiemelkedő tehetségét felismerve 2008-ban leigazolta az akkor első osztályú PTE-PEAC, ahol az ifjúsági és serdülőcsapatban játszott.

Egy évvel később kettős igazolással, 17 évesen a mohácsi NB II-es felnőtt csapat tagja is volt, majd miután az MTE bajnok lett és feljutott a második vonalba, az irányító hazatért. Mohácsi színekben kilenc év alatt 10 NBII-es, 177 NBI/B-s és 14 Magyar Kupa mérkőzésen összesen 943 gólt ért el.

A kedvencek: Pick Szeged és MTK

Zsolt Krisztina (azaz már hivatalosan, férjezett nevén Kasza Krisztina) 1992-ben született Mohácson, idén nyáron volt az esküvője, Görcsönydobokán él. Kevés szabadidejében sokat tartózkodik Szegeden nővérénél, illetve a családjánál Mohácson. Kedvencei közé tartozik a Pick-Szeged kézilabda- és az MTK Budapest labdarúgócsapata, kedvenceinek a helyszínen is szívesen szurkol. A Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát 2016-ban.

2010-ben NBII-es, 2011-ben NB I/B-s bajnoki aranyérmet szerzett, 2016-ban pedig, 200 góllal a nyugati csoport gólkirálya lett. Pályafutása alatt kétszer is 17 gólt szerzett egy mérkőzésen. 2007-ben a Mohácsi UKSE színeiben a Sellye, míg 2015-ben, már MTE színekben a Marcali csapatát szórta meg.

Az aranykorszak után a legnehezebb időkben sem hagyta el a csapatot az irányító. 2016-ban kieső helyen zárt a felnőtt csapat és sokáig úgy tűnt, hat év után visszatér a harmadosztályba az MTE. A mohácsi játékos azonban kitartott nevelőegyesülete mellett, amely végül mégis maradhatott a második vonalban.

A felnőtt csapat irányítója és nem mellesleg évek óta csapatkapitánya számos sérülésének köszönhetően az előző szezon végén úgy döntött, egészségi állapota érdekében befejezi pályafutását.

Az egyesülettől azonban nem búcsúzik, hiszen továbbra is edzőként dolgozik majd a serdülő és ifjúsági csapatnál. A tavalyi szezonban hatalmas sikert ért el a serdülő csapattal, hiszen a II.osztály nyugati csoportjában mindenkit maga mögé utasítva bajnoki címet szerzett az együttessel.

Erdélyi Bianka - Fotó: Löffler Péter (archív)