A Diákolimpia országos döntőjében küzdhet a bajnoki címért a gimi női kézicsapata

2017. december 23. szombat 13:35

A Diákolimpia országos döntőjében küzdhet a bajnoki címért a gimi női kézicsapata

Szegeden rendezték meg a női kézilabda Diákolimpia országos elődöntőjét, ahol a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium együttese a házigazda szegediek, a Kecskemét és az Orosháza csapatát maga mögé utasítva az első helyen jutott tovább az országos döntőbe. 

A kézisek a megyei döntőn nyújtott teljesítmény alapján nehéz csoportba kerültek, azonban ez sem okozott nekik különösebb problémát.

- Az első meccsen a kecskemétieket 34-15-re vertük, s így az első helyért játszhattunk a Szeged csapata ellen. Nagyon nehéz ellenfél volt, végig fej-fej mellett haladtunk, de végül mi bizonyultunk jobbnak, s 30-25-re legyőztük a házigazdát - értékelte a tornát a felkészítő tanár, Filákovity István.

A gimi csapatában több volt és jelenlegi kézilabdázó is szerepelt, s így talán annyira nem is meglepő az eredmény, azonban annál inkább figyelemre méltó.

A győzelmet egy sérülés is beárnyékolta, hiszen az első helyért vívott küzdelemben Menyhei Csenge megsérült, kifordult a bokája, s kórházba szállították.

Az országos döntőt január 25. és 28. között rendezik Debrecenben, ahol nyolc csapat fog versengeni a bajnoki címért, s ahova remélhetőleg már a jelenleg sérült játékosok is elkísérhetik és erősíthetik a gimnázium csapatát.

Képünkön a csapat tagjai: álló sor (balról jobbra):  Faller Bernadett, Takó Gabriella, Faller Bettina, Dara Zsanna, Horváth Adél, Pál Zsófia, Filákovity István.

ülő sor (balról jobbra): Martinov Lili, Policsek Rebeka, Tábori Flóra, Oláh Réka, Krémer Zsanett. Hiányzik a képről: Menyhei Csenge.


D. Zs. - Fotó: Tábori Gábor