Zajlanak az egyeztetések a busójárásról, farsangra befejeződhet a Deák-tér átalakítása

2019. november 20. szerda 14:46

Zajlanak az egyeztetések a busójárásról, farsangra befejeződhet a Deák-tér átalakítása

A busójárás rendezői, az önkormányzat érintett munkatársai, a piacfelügyelet, a városháza műszaki osztálya, a Tourinform képviselői és a tájékoztatásért felelős munkatársak bevonásával immár a következő évi farsanggal kapcsolatos feladatokat körvonalazták a minap a polgármesteri hivatalban.  

 

Az egyeztetésen megállapították: mint mindig, most is várható néhány változás a korábbiakhoz képest a február 20-ától 25-éig tartó programokban.

A belváros több pontján átalakítások, átépítések zajlanak, ezek sorából nem hagyható ki az egyik központi helyszín, a Deák tér sem, ahol jó néhány étel- és italárus, vidámpark és egy színpad is rendszeresen helyet kap.

A megbeszélésen a közlekedés, a megközelíthetőség kérdései szintén terítékre kerültek.

A jelenlévők rögzítették: a kitelepülő kereskedők már a rendezvény első napján, február 20-án csütörtökön, Kisfarsangkor kirakhatják, kínálhatják portékájukat az érdeklődő közönségnek.

Ez azt jelenti, hogy egyes utcarészeket, területeket már előző naptól, szerdától le kell zárni a gépjárműforgalom elől.

A rendezvény egészét illetően a törekvés változatlan, a busójárás mind a hat napján színvonalas kulturális, hagyományőrző és természetesen szórakoztató programokat vonultatnak fel.

A Dózsa György utcai kerékpárúton szintén lesznek árusok, ahogyan a Széchenyi Iskola mellett is.

E szakasz a Szabadság utcán folytatódik, ahol főleg kézműveseknek igyekeznek helyet biztosítani, s ugyanez igaz a Széchenyi tér egy részére és a Szabadság utcára is. Utóbbi alsó szakaszán, a Duna Irodaház közelében egyéb árusok kapnak helyet. Ahogy a közönség már megszokhatta, a Szentháromság-szobor környékén is kialakítanak egy ételudvart.

A jelentősebb lezárások ezeket a részeket, illetve ezek közvetlen környékét fogják érinteni. Elhangzott: az alkalmi színpadok elhelyezésén nem változtatnak.

Bár jelenleg nagyszabású felújítás és átépítés alatt áll, a Deák téren is lesz ilyen építmény, a tervek szerint a Busójárás idejére végeznek a terület rekonstrukciójával. Pár napig ugyancsak színpad áll a Busóudvar mellett, a Széchenyi téren és a szerb templom udvarán is.

A közönség színvonalasabb kiszolgálása érdekében nem hiányozhatnak a nagy méretű LED-falak sem, ilyet a Széchenyi téren, a Sokac-révnél láthatunk majd. Valamint - folytatva az együttműködést a Közkincs Kulturális Egyesülettel - a remények szerint a Deák téren és a Busóudvarnál is helyet kap egy-egy ilyen eszköz.

 

Forrás: Önkormányzati Hírek