Volt élettársát vádolta egy pécsi nő, most őt vádolták meg

2020. augusztus 05. szerda 09:24

Volt élettársát vádolta egy pécsi nő, most őt vádolták meg

A Pécsi Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki hamisan vádolta meg volt élettársát azzal, hogy őt zaklatja. 

 

A nő 2019. évben a volt élettársa nevén az egyik közösségi médiafelületen valótlan profilt hozott létre. Ezt követően az élettársa nevén lévő ezen profilról saját magának fenyegető, zaklató üzeneteket küldött, azt a látszatot keltve, hogy volt élettársa zaklatja őt. 

A nő ezek után feljelentést tett a rendőrségen volt élettársa ellen zaklatás vétsége miatt azért, hogy ellene büntetőeljárás induljon és így a közös gyermekük feletti felügyeleti jogot megkaphassa. Feljelentésében az általa küldött üzeneteket csatolta állításának alátámasztása végett. 

A valótlan tartalmú feljelentés alapján a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a volt élettársat.

A nő ezen nyomozás során három alkalommal is kihallgatásra került tanúként, aki a feljelentésében foglaltakat fenntartotta, azonban a negyedik kihallgatását követően feltárta a hatóság előtt korábbi vallomásának valótlanságát. 

A nő volt élettársát a nyomozó hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádolta, ezért cselekménye a büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bűncselekmény elkövetőjét a törvény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség