Visszaadták a Bóly Zrt. vadászterületéről ellopott trófeát

2018. november 27. kedd 17:22

Visszaadták a Bóly Zrt. vadászterületéről ellopott trófeát

Egy férfi engedély nélkül ejtett el egy szarvasbikát Bóly környékén, majd két társával ellopta annak trófeáját. 

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya vesztegetés, orvvadászat, lopás, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt folytat nyomozást egy vokányi, egy bakonyai és egy harkányi férfival szemben.

A megalapozott gyanú szerint a három férfi 2017-ben a Bóly Zrt. vadászterületén egymás tevékenységéről tudva, közösen, vadászként, engedély nélkül egy körülbelül 200 kilogramm súlyú szarvasbikát ejtett el, amelynek trófeáját ellopták.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd elfogták, és kihallgatták gyanúsítottként a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható három férfit.

A gyanúsítottaknál megtartott kutatás alkalmával a rendőrök 14 vadászpuska, egy légpuska, és több száz lőszer mellett az ellopott páros 12-es trófeát is megtalálták, majd lefoglalták azokat. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Wingert Róbert rendőr alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztály osztályvezetője a körülbelül 5000 eurót érő trófeát 2018. november 27-én visszaadta Ádám Jánosnak, a Bóly Zrt. vezérigazgatójának.

Forrás: BMRFK