Villányban kóválygó migránst is feltartóztattak kedden

2023. június 07. szerda 08:22

Villányban kóválygó migránst is feltartóztattak kedden

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 190 határsértőt tartóztattak fel és 96 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 183 határsértőt tartóztattak fel, Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, és Ruzsa közigazgatási területén.

A járőrök Bács-Kiskun vármegyében, Katymár közigazgatási területén egy határsértőt, Baranya vármegyében, Villány közigazgatási területén egy határsértőt, Budapesten 2 határsértőt, Győr-Moson-Sopron vármegyében, Győr közigazgatási területén egy határsértőt, és Zala vármegyében, Rédics közigazgatási területén pedig 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során etióp, ghánai, kínai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében egy főt, Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 95 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

MTI