Verekedés a mohácsi városházán: a polgármestert ütötte a képviselő

2011. április 29. péntek 12:26

Frissítve: 2011. április 29. péntek 19:41

Verekedés a mohácsi városházán: a polgármestert ütötte a képviselő

Összeverekedett Szekó József, Mohács fideszes polgármestere (képünkön) és Polgár Károly, a város korábban jobbikos, jelenleg független képviselője pénteken.

Az eset a városházán történt, egy zárt testületi ülés kezdetén. Polgár Károly egy iratköteget rakott le a polgármester asztalára, amelyet a városvezető visszavitt neki. A verekedés ezután kezdődött, pontos körülményei egyelőre tisztázásra várnak.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást. 

Egy a mohácsi testületi ülésen résztvevő, de nevét a nyilatkozatához a rendőrségi eljárás miatt egyelőre nem adó informátorunk szerint a verekedést Polgár Károly kezdte, aki Szekót többször is megütötte, majd a földönfekvő polgármesterbe néhányszor bele is rúgott.

Polgár Károlyt a rendőrök az önkormányzati ülésről bilincsben vitték el, a tanúk és a verekedés résztvevőinek kihallgatása megkezdődött.

FRISSÍTVE:

Eltérően idézi fel Szekó József, Mohács fideszes polgármestere és Polgár Károly, a város volt jobbikos, jelenleg független képviselője a kettejük közötti pénteki összetűzést. Mindkét politikus azt állítja: a másik ütött először.

Szekó József az incidenst követően újságíróknak azt mondta: a testületi ülés szünetében egy papírhalmazt és egy lökhárító darabját talált az asztalán. A zárt ülés kezdetén megkérdezte, ki tette oda, mire Polgár Károlytól azt a választ kapta, hogy "ajándék neked, és a te szemeted".

"Azt válaszoltam, nekem nincs szükségem tőle ajándékra. Fogtam a csomagot, hogy visszavigyem neki. Miközben felé mentem, folyamatosan szidalmazott, rákosizott, idiótának nevezett. Amikor odaértem, ennek hatására elé dobtam a papírjait, és megkértem, moderálja magát. Miután elfordultam, hogy visszamenjek a helyemre, leütött" - tette hozzá az országgyűlési képviselőként is dolgozó városvezető.

Szekó József közölte: ekkor egy pillanatra elvesztette az eszméletét, a földre rogyott, s érezte, ahogy támadója még ebben a helyzetben is folyamatosan üti és rúgja, s valószínűleg még meg is taposta. A bántalmazástól sajog a feje és horzsolásos sérüléseket szenvedett. Az eset után feljelentést tett a rendőrségen.

A polgármester hangsúlyozta, hogy botrányosnak tartja a történteket. "Mohácson nem történt ilyen, amíg Polgár Károly és Németh Imre (jobbikos politikus) meg nem jelent a helyi közéletben, igyekezve tönkretenni az önkormányzat munkáját" - jegyezte meg.

Szekó József kitért rá, hogy a pénteki nyilvános ülésen Polgár Károlyt rendbírsággal kellett sújtani, mert bekiabálásaival zavarta a testületet feladata ellátásában. Hozzátette: a képviselők az incidens után tovább dolgoztak, még három napirendi pontot tárgyaltak.

Polgár Károlyt a helyszínre érkező rendőrök bilincsben vitték el a városházáról. A független képviselőt az MTI-nek nem sikerült elérnie. Egy pécsi internetes hírportálnak azt nyilatkozta: Szekó József ütött elsőként. Azt mondta: "Mikor odajött hozzám, megragadta a nyakkendőmet, és megütötte a mellkasomat. Védekeztem, visszaütöttem".

Az ülésteremben jelen lévő Emmert Péter mohácsi szocialista képviselő viszont az MTI-nek azt mondta: ő úgy látta, Polgár Károly ütötte meg először Szekó Józsefet, melynek következtében a polgármester a földre esett, de támadója tovább verte és rugdosta.

A mohácsi képviselő-testület az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében elítélte, és minősíthetetlennek nevezte "a magából kivetkőző" Polgár Károly tettét. "Felháborító és megdöbbentő, hogy Polgár Károly képviselő Szekó Józsefet aljas módon hátulról leütötte, majd a már magatehetetlen, eszméletét vesztő, a földön fekvő polgármestert tovább ütötte, rúgta, megtaposta olyan erővel, hogy csak a Szekó József segítségére siető 4-5 képviselő tudta polgármesterről eltávolítani" - írták.

FRISSÍTVE:

Őrizetbe vette a rendőrség a Szekó Józsefre, Mohács fideszes polgármesterére támadó Polgár Károly helyi független képviselőt pénteken.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében a képviselő őrizetbe vétele mellett arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyészség folytat eljárást.

FRISSÍTVE:

Fidesz: tűrhetetlen Polgár Károly független mohácsi képviselő fellépése

Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy Polgár Károly volt jobbikos, jelenleg független mohácsi képviselő erőszakkal lépett fel Mohács fideszes polgármesterével szemben, így akarva megoldani vélt problémáit - közölte a Fidesz-frakció pénteken az MTI-vel.

A közleményben az áll: "úgy látszik, Polgár Károlynak mégsem sikerült teljesen elszakadnia korábbi pártjának stílusától, hiszen az agresszív megoldások a Jobbik radikális híveit jellemzik". "Ezt a fajta viselkedést egyetlen ember sem engedheti meg magának, főleg nem egy politikus".

Ezért felszólítják Polgár Károlyt, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot Szekó József fideszes politikustól és vállalja tette következményeit. A rendőrség őrizetbe vette Polgár Károlyt, mert pénteken, a város képviselő-testületi ülésén a volt jobbikos városatya rátámadt a polgármesterre. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleményében a képviselő őrizetbe vétele mellett arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyészség folytat eljárást.

Képünkön Szekó József látható.

EQM - MTI - Fotó: Kováts Judit