Várostörténeti sétákra indulhatunk novemberben dr. Ferkov Jakabbal Mohácson

2020. november 03. kedd 13:00

Várostörténeti sétákra indulhatunk novemberben dr. Ferkov Jakabbal Mohácson

Várostörténeti sétákra hívja az érdeklődőket a Tourinform iroda, ahol a korábbi múzeumigazgató, dr. Ferkov Jakab szakértő közreműködésével ismerhetjük meg Mohács fontosabb épületei, köztéri alkotásainak történetét. 

 

 

Ferkov Jakobot ismerve borítékolható, hogy bizonyosan igen érdekes, a nagyközönség előtt kevésbé ismert történeteket, érdekességeket oszt majd meg a séták alkalmával a mohácsi épületekről, szobrokról, emlékművekről. 

Az ingyenes program első tervezett időpontja november 14-e, szombat délelőtt tíz óra,  majd egy, illetve két hét múlva ismét indul  szakvezetéses séta. 

A táv mintegy négy kilométer, a Kanizsai Dorottya Múzeumtól induló séták a Szent Mihály teret, a Millenniumi emlékművet, a Duna-parti sétányt, az egykor Selyemgyárat, a Szentháromság-szobrot, a Sétálóutcát, a Városháza épületét, a Fogadalmi templomot, a Széchenyi teret, a Busóudvart, valamint a Deák teret érintik.


A részvételi szándékot a mohácsi Tourinform iroda elérhetőségein (Telefon: 06 69 505 515, E-mail: [email protected], személyesen: Mohács, Széchenyi tér 1.facebook.com/tourinformmohacs) lehet jelezni.


 

M. B.