Vannak, akiknek bírságot hozott a NAV nyuszija Baranyában

2023. április 12. szerda 09:00

Vannak, akiknek bírságot hozott a NAV nyuszija Baranyában

Tojás, sonka, friss zöldség, tojásfesték, és a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket árusító adózók voltak a NAV célkeresztjében az ünnepi ellenőrzéssorozatban, amelyben hét vizsgálat végződött mulasztás jegyzőkönyvezésével. 

 

 

 

A NAV baranyai munkatársai 114 alkalommal ellenőrizték főként a közterületeken, piacokon árusítóknál a tojás, a sonka, a friss zöldségek, a tojásfestékek, a locsolókölnik, a csokoládék és az ünnephez kapcsolódó egyéb termékek, ajándékok értékesítését.

Bár az akció részleteit a NAV előzetesen közzétette az adótraffipaxban, így is voltak olyanok, akiket szabályszegésen kaptak az ellenőrök: 5 adózónál állapították meg a nyugta- és számlaadási kötelezettség elmulasztását, 1 esetben tárták fel be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatását, és egy adózónál pénztárgéppel kapcsolatos kötelezettségszegés miatt indítottak eljárást.

 

A mulasztók a jogszabályi előírások alapján egymillió forintig terjedő mulasztási bírságra számíthatnak, de további jogkövetkezményként akár a kedvezőbb adózási módokra vonatkozó jogosultságukat is elveszíthetik.

Forrás: NAV