„Utcakép" a Dunáról: a Mohács környéki folyószakaszok is bejárhatók virtuálisan

2015. április 02. csütörtök 06:37

„Utcakép

Virtuálisan, akár karosszékből is hajózhatóvá vált a Duna a Google Street View (utcakép) alkalmazással, amelybe többek között bekerültek Mohács környékének folyószakaszai is. 

Talán még mi, mohácsiak sem láttuk úgy városunk látképét a Dunáról, meg a folyó egyes partszakaszait, ahogy mostantól megtekinthetjük ezeket a Google Street View (utcakép) alkalmazásával.

Segítségével a már virtuálisan bejárható városok, falvak, történelmi, természeti és kulturális kincsek mellett ugyanis már újabb nézőpontból is megcsodálhatja bárki a Duna menti városokat, tájakat, mondta el Heal Edina, a Google magyarországi vezetője az MTI-nek.

A Google szerint ez volt az első olyan folyami Street View fotózás, amely egyszerre hat országot is érintett. A különleges helyek fotózásánál használt, általában hátizsákra szerelt, tizenöt objektívből épített speciális kamerát ezúttal egy turistákat szállító hajó tetőteraszára erősítették.

Amíg a hajó néhány nap alatt megtette a Pozsony és a romániai Cernavoda közötti távot, számos fotó készült a környező tájakról. A három Duna menti főváros - Pozsony, Belgrád és Budapest - mellett az alkalmazás segítségével többek között a Dunakanyart, valamint Mohács környékének folyószakaszait is bebarangolhatják az internetezők.
A fotózás egyik különlegessége, hogy ahol a fényviszonyok engedték, például több budapesti látványosság esetében, éjszakai felvételek is készültek a nappali fotók mellett.

Képünkön: így fest Mohács a Dunáról fotózva az egyik panorámaképen (Forrás: Google).

Forrás: MTI - Mohácsi Újság. hu