Újmohácson is tartóztattak fel migránsokat szerdán

2022. szeptember 22. csütörtök 08:04

Újmohácson is tartóztattak fel migránsokat szerdán

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 903 határsértőt tartóztattak fel és 215 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

 

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 26 esetben összesen 211 határsértőt tartóztattak fel Bácsborsód, Bácsszőlős, Balotaszállás, Budzsák, Csikéria, Gara, Hercegszántó, Hóduna, Homoród, Katymár, Kelebia, Kiskunhalas, Mélykút, Nagybaracska, Petőfiszállás és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 556 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Bordány, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén.

Pest megyében a járőrök 6 esetben összesen 68 határsértőt tartóztattak fel Bugyi, Gyál, Inárcs, Nagykőrös, Vác és Zsámbék közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a járőrök 3 esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Ács, Dad és Kömlőd közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 4 esetben összesen 32 határsértőt tartóztattak fel Győr, Nagylózs és Nagycenk közigazgatási területén.

A rendőrök Újmohácson 2, Budapesten 5 esetben összesen 8, Bicskén 7 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu