Újmohácson, Homorúdon is fogtak migránsokat hétfőn

2022. augusztus 16. kedd 08:26

Újmohácson, Homorúdon is fogtak migránsokat hétfőn

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 728 határsértőt tartóztattak fel és 149 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 28 esetben összesen 166 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Bácsborsód, Bácsszőlős, Balotaszállás, Csikéria, Hercegszántó, Homorúd, Kecskemét, Kelebia, Kunbaja, Nagybaracska és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 464 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged- Gyálarét és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 4 alkalommal összesen 32 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Jánossomorja, Kópháza és Győr közigazgatási területén.

Pest megyében 3 alkalommal összesen 39 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Vác és Pilisvörösvár közigazgatási területén.

A rendőrök Újmohácson 4, Lökösházán 1, Budapesten 6, Bodajk közigazgatási területén 7, Siófokon 2, Bogyiszlón 7 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, jemeni, libanoni, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 4, Csongrád-Csanád megyében 8 esetben a rendőrök összesen 149 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás

Forrás: police.hu