Újmohácson, Homorúdon és Sárháton is fogtak el migránsokat

2022. szeptember 08. csütörtök 08:18

Újmohácson, Homorúdon és Sárháton is fogtak el migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 796 határsértőt tartóztattak fel és 266 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 31 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsborsód, Bácsborsód, Balotaszállás, Bátmonostor, Gara, Hercegszántó-Hóduna, Hóduna, Homorúd, Kecskemét, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kisszállás, Madaras, Sárhát, Tompa, Újmohács és Vaskút közigazgatási területén, valamint Tompa közúti határátkelő helyen.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben összesen 540 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Kistelek, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Üllés közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 7 esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom, Jánossomorja, Kóny, Rajka és Várbalog közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a járőrök 4 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel Tata, Tatabánya és Vérteskethely közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 5 esetben összesen 18, Szabadegyházán 4, Inárcson 2 esetben összesen 16, Balatonlellén 10 és Lentiben 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, kongói, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, togói, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu