Újabb óvintézkedések bevezetése mellett ismét minden áruféleség kapható a mohácsi piacon

2020. április 02. csütörtök 12:55

Újabb óvintézkedések bevezetése mellett ismét minden áruféleség kapható a mohácsi piacon

Feloldotta a piacfelügyelet az átmeneti korlátozásokat, így - az önkormányzat közlése szerint - ismét minden, korábban megszokott árut megtalálhatunk a mohácsi piacon. Ugyanakkor újabb óvintézkedéseket is tettek. 

 

"A közelmúltban bevezetett intézkedést, nevezetesen, hogy a járványveszélyre tekintettel kizárólag zöldség-, gyümölcs- és élelmiszerárusok jelenhetnek meg portékájukkal a mohácsi piacon, átmenetileg felfüggesztették. Magyarázat erre, hogy nagyon sokan itt és ilyenkor szerzik be a kereskedőktől a különféle zöldségfélék (paprika, paradicsom stb.) palántáit.

A piacfelügyelet, egyetértésben az önkormányzattal, úgy döntött: mostantól ismét minden egyéb, itt megszokott áruféleséget lehet kínálni a nagyközönségek, s ehhez a biztonságosabb vásárlás feltételeit is igyekeztek megteremteni.

Ennek érdekében az elárusítóasztalokat széthúzták, egymástól nagyobb távolságra, 4-5 méterre helyezték el, így az itt megfordulók könnyebben be tudják tartani az előírt, ember és ember közti, legalább másfél méteres távolságot.

A piacfelügyelet továbbra is kéri a vevőket, kizárólag a vásárlás időtartamában tartózkodjanak a piac területén, ismerőseikkel - a máskor megszokott, ráérősebb beszélgetés helyett - igyekezzenek csupán az üdvözlésre szorítkozni, s minden alkalommal (maguk és a környezetük védelme érdekében) szíveskedjenek maszkot és gumikesztyűt viselni", olvasható az önkormányzat honlapján.

Képünk illusztráció.

Forrás: Mohács önkormányzata - Fotó: pixabay.com