Újabb baranyai óvodák csatlakoztak az Ovi-Zsaru programhoz

2019. október 21. hétfő 18:30

Újabb baranyai óvodák csatlakoztak az Ovi-Zsaru programhoz

Hátrányos helyzetű településeken működő óvodák csatlakozhattak a programhoz Baranyában. 

 

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásának köszönhetően a hátrányos helyzetű településeken működő óvodák közül megyénként tíz intézmény számára nyílt lehetőség arra, hogy díjmentesen csatlakozzon az Ovi-Zsaru programhoz.

A főként nagycsoportos korosztály számára kidolgozott baleset- és bűnmegelőzési témájú program elsődleges célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak, és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében tíz baranyai óvoda csatlakozott a prevenciós programsorozathoz. Az újonnan bekapcsolódott intézmények óvodapedagógusainak dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője tartott programismertetőt 2019. október 17-én Pécsett.

A hátrányos helyzetű településeken működő óvodák a tájékoztatót követően átvették az Ovi-Zsaru programcsomagot, köztük a program alapját képező bábokat.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai fontosnak tartják felhívni a szülők figyelmet arra, hogy hogyan készítsék fel a gyermekeket a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére.

Forrás: BMRFK